Klub odbornika DPS Berane: Aktivnost našeg odborničkog kluba u SO Berane potvrda odgovornog odnosa prema našim sugrađankama i sugrađanima

Izvještaj o radu Skupštine Opštine Berane za 2023. godinu, jasno pokazuje da Demokratska partija socijalista ima najaktivniji odbornički klub u lokalnom parlamentu.

Odbornici vladajućih partija, njih 19, su tokom 4 redovne i 3 sjednice po hitnom postupku, imali 28 diskusija i 8 replika, dok je 7 odbornika Kluba Demokratske partije socijalista imalo čak 89 diskusija i 23 replike. Odbornici vlasti su postavili 3 odbornička pitanja, dok su odbornici DPS postavili 21 odborničko i 3 dopuska pitanja. Brojke iz pomenutog Izvještaja jasno pokazuju odnos naših odbornika prema povjerenju koje su nam građani ukazali na izborima, ali i njihovoj ozbiljnosti prema ovoj obavezi. Naša obaveza je da kroz rad i aktivnosti sa pozicije odbornika najbolje prenesemo u lokalnom parlamentu ono što je mišljenje građana na određene teme, ali i njihove zahtjeve, čijim ispunjavanjem dolazi do stvaranja boljeg ambijenta za život u Beranama.

Sa druge strane, iz Izvještaja vidimo da su odbornici političkih subjekata koji čine vlast najneaktivniji, te samim ćutanjem o svom radu najbolje govore o kvalitetu istog. Na ovaj način omalovažavaju građane koji su im pružili šansu da vrše vlast, ali i pokazuju da se jednostavno nemaju čime pohvaliti.

Činjenično stanje koje pokazuje Izvještaj o radu Skupštine Opštine Berane za 2023. godinu samo nas obavezuje da još odgovornije i odlučnije, kroz razne zakonske inicijative i mehanizme koje imamo kao odbornički klub nastavimo da se borimo za bolji kvalitet života svih građana Berana.

Klub odbornika DPS u SO Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član