Kljajić: Prije nego počne da dijeli ocjene iz ustavnog prava, pulmološkinja Jelena Borovinić-Bojović trebalo bi da napravi analizu njenog učinka na zdravstvo

Prije nego počne da dijeli savjete i ocjene iz ustavnog prava, pulmološkinja Jelena Borovinić-Bojović trebalo bi da napravi analizu njenog učinka i uticaja na oblast za koju se školovala – zdravstvo.

Evo nekih od elemenata za analizu.

Nažalost, u njenom mandatu Crna Gora je uspjela da postigne najgore rezultate na svijetu u borbi protiv COVID 19. Broj preminulih i zaraženih građana je opomena i najveći poraz koji neko može da doživi u svojoj struci. Revanšizam prema kolegama, istaknutim stručnjacima, profesorima Medicinskog fakulteta je nezapamćen u zdravstvenom sistemu bilo koje uređene države.

Odbijanje donacija vakcina koje u tom trenutku nijesmo imali je skandal koji, sigurni smo, još nije dobio svoj pravni epilog.

Rezultat organizacionog haosa u zdravstvenom sistemu je takav da su liste čekanja za specijalističke preglede nikada duže, da nema lijekova za najteže pacijente u Crnoj Gori, da se transplatacioni program ne izvodi u Crnoj Gori, da neće biti novca za isplate plata zdravstvenim radnicima i da građani mogu da se liječe samo ako imaju novca za svoje liječenje.

Naposljetku, valjda o njenom ministarskom učinku dovoljno dobro govori činjenica da se, nakon mandata, nije vratila u KC, nego uzela platu ministarke o trošku građana Crne Gore još godinu.

Tek kada objektivno, stručno i etički sagleda svoje učinke, ako joj ostane vremena i volje, može da počne da se usavršava u oblasti ustavnog prava.

Do tada neka se ne igra politike.

Lidija Kljajić, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član