Kljajić: Na sjednici SO Berane iskazano nepoštovanje države, Milatović da uputi izvinjenje što je bio institucionalni dekor u skrnavljenju državnih simbola

Po uzoru na Marka Kovačevića, nacionalističkog provokatora koji se “proslavio” nepoštovanjem crnogorske himne i državnih simbola, danas su njegovi istomišljenici svečanu sjednicu Skupštine opštine Berane povodom Dana opštine iskoristili da upriliče slične nakaradne performanse.

Naime, na obilježavanju Dana opštine Berane a tokom intoniranja himne Crne Gore, i to njene skraćene verzije, poslanica iz redova Nove srpske demokratije Jelena Božović držala je tri prsta pri srca.

Osim toga lokalna vlast je u sali na samoj bini pored državne crnogorske zastave istakla muzejsku trobojku sa bijelim grbom, čime je i slikovito opisala koliko poštuje Ustav, zakone i druge pozitivno pravne norme naše države.

Ali, ako crnogorsku javnost i ne iznenađuje sve ovo što dolazi od strane poslanice Božović i lokalne beranske vlasti, svakako da čudi da ovakvo provokativno ponašanje ne smeta predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću koji je takođe bio prisutan u sali.

Stoga od Milatovića, kao predsjednika svih građana Crne Gore, očekujemo da ovaj čin poniženja države osudi i uputi izvinjenje što je još jednom bio institucionalni dekor u skrnavljenju državnih simbola od strane negatora i mrzitelja Crne Gore.

U suprotnom, ako i ovo otćuti, onda svakako da su i njegove namjere prema Crnoj Gori iste kao i ovih predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore, za koje istinski navija i insistira da budu dio nove vlade i pored činjenice da otvoreno iskazuju nepoštovanje Ustava, suvereniteta i nezavisnosti Crne Gore.

Lidija Kljajić, predsjednica Opštinskog odbora DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član