Klikovac: U Podgorici u toku brojni infrastrukturni projekti: 8 novih bulevara, 3 mosta, obilaznica…

Realizacijom višemilionskih infrastrukturnih projekata, Glavni grad nastavlja dinamičan razvoj Podgorice.  Iako u godini pandemije virusa Covid 19, kada većina gradova u Crnoj Gori i regionu u značajno manjem intenzitetu realizuju kapitalne projekte, Podgorica će 2020. godinu biti upamćena po brojnim aktivnim gradilištima, a posebno po izgradnji saobraćajne infrastrukture i sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Izgradnjom 8 novih bulevara i 3 mosta Podgorica gradi svoju evropsku budućnost i veće šanse za sve njene građane.  Nove saobraćajnice, poput Jugozapadne obilaznice vrijedne preko 15 miliona, omogućiće bolju povezanost, do sada značajno udaljenih područja grada, kao i veće prilike za razvoj privrednih djelatnosti u blizini saobraćajnice odnosno u Donjoj Gorici, Kokotima i Ćemovskom polju.

Dok naša politička konkurencija, u opštinama gdje trenutno vrši vlast, objavljuje planove o otpuštanju radnika na osnovu političkog i vjerskog opredjeljenja, smanjenju javnih prihoda, manjim ulaganjima u kapitalne projekte, u Podgorici se novac građana investira u infrastrukturu koja će stimulisati razvoj biznis sektora i dovesti do otvaranja novih radnih mjesta.  Mi želimo da ljudi ne odlaze iz Podgorice zato što ne mogu naći posao, već da svoja znanja i kapacitete ugrade u uspješne preduzetničke ideje koje će dovesti do većeg standarda života stanovnika Glavnog grada.

Jačanje i širenje privredne djelatnosti, uvećanje broja zaposlenih, uzrokovaće rast prihoda Glavnog grada, odnosno biće značajno više novca za uređenje ulica u naseljima,  izgradnju sportskih poligona, parkova i trgova, modernizaciju gradskog saobraćaja… Želimo da rezultate predanog rada lokalne uprave koju predvodi gradonačelnik Vuković osjete svi građani Podgorice bez obzira na političko i bilo koje drugo opredjeljenje.

Ne tako davno, 13. jula 2005. godine, na Dan državnosti Crne Gore, otvoren je simbol Podgorice  – most Milenijum. Za mene, a vjerujem i veliki dio generacije kojoj pripadam, most Milenijum simbolizuje novi put Crne Gore koji je i zvanično počeo 21. maja 2006. godine.  Nakon 16 godina, sredinom naredne godine, glavni grad Crne Gore dobiće novi most na trasi Jugozapadne obilaznice koji će krasiti pilion visine 31m, a koji će vjerujem biti simbol moderne i građanske Podgorice i Crne Gore.

Ponosni na činjenicu da Podgorica dobija lice evropskog grada,  Demokratska partija socijalista će nastaviti da svojim politikama i odlukama prepozna potrebe i kreira uslove za kvalitetniji život svih građana.

Andrija Klikovac, magistar ekonomije na Univerzitetu Roma Tre i odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorica 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član