Klikovac: Porast cijena dokaz da “ekspertski” planovi za unaprijeđenje ekonomije idu na štetu građana

Probudili smo se u Crnoj Gori ili, kako premijer na početku svog mandata najavi “Švajcarskoj na Balkanu”.

Postavlja se pitanje po čemu smo to tačno u mandatu ove nesposobne Vlade dostigli jednu od ekonomski najrazvijenijih zemalja osim po visini cijena.

Naime, u Crnoj Gori je u prethodnih godinu dana gorivo poskupilo za 26,5%, jestiva ulja i masti za 36%, hljeb i žitarice za 2,8%, mlijeko, sir i jaja za 2,3%, meso za 1,2%, povrće za 10,5%, voće za 4,9%, šećer i slatkiši za 7%, dok su cijene sredstava za čišćenje domaćinstava porasle za 7,3%, duvanskih proizvoda za 3,4%, a farmaceutskih proizvoda za 2,7%.

Dok cijene osnovnih životnih namirnica u državi vrtoglavo rastu, ministri Milatović i Spajić, koji bi trebalo da se bave rješavanjem ovih i ovakvih problema koji ugrožavaju egzistenciju građanki i građana Crne Gore, populistički na sva zvona najavljuju povećanje plata pokušavajući da sklone fokus sa procenata koji sami po sebi kazuju sve o njihovoj (ne)sposobnosti.

Da li je ovo ekonomska slika države koja postiže, kako kažete, ministre Milatoviću, odlične rezultate na polju ekonomije? Da li je ovo socijalna pravda koje su vam usta puna, ministre Spajiću?

Da li znate da je na birou rada preko 3.000 visokoškolaca više nego u istom periodu prošle godine? Mladi odlaze, a Vi samo odobravate zapošljavanja po dubini prijatelja, rođaka i vama “podobnih”.

Ovo je vaš ekspertizam na djelu. Ove i ovakve cijene koje uznemiravaju crnogorsku javnost nijesu ništa drugo do produkt vašeg (ne)rada.

Kriza već duboko pogađa Crnu Goru. Najmanje što možete da uradite je ujedno i sve što je Crnoj Gori potrebno da se oporavi – da podnesete ostavke prije nego je pretvorite u zemlju koja će biti spržena vašom neznavenošću, nesposobnošću i neumijećem.

Jasno je da usljed ovakvog ruiniranja ekonomije ova Vlada mora da ode prije nego i na tom polju postanemo crna tačka na mapi Evrope, a Vi ministre Spajiću ako imate ponudu za posao u Singapuru, iskoristite je, makar nećete više nepropisno parkirati svoje vozilo kroz Podgoricu.

Andrija Klikovac, član Glavnog odbora i potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član