Jokić: Inicijativom da najmlađi stanovnici Berana dobiju besplatan boravak u vrtiću, podstičemo natalitet u našoj opštini

Danas smo, kao odbornici Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Berane, predali Odluku o utvrđivanju Nacrta o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnim davanjima. Stavljanjem u skupštinsku proceduru ovakve inicijative želimo postići da najmlađi stanovnici naše opštine imaju pravo na besplatan boravak u vrtiću.

Realizacijom ovakve ideje, želimo postići da svako dijete ima jednak položaj, pravo na dostojanstvo i pravo na jednako obrazovanje, bez obzira na materijalni status porodice, čime bi se izbjegao bilo kakav vid diskriminacije. Takođe, kao odgovorni ljudi koji se ovim poslom bavimo isključivo u interesu građana, smatramo da će se usvajanem ovakve Odluke direktno uticati na unapređenje odrastanja i razvoja naših najmlađih sugrađana.

Vjerujem, da će Nacrt izmjena i dopuna Odluke o socijalnim davanjima koji će se naći na Dnevnom redu prve naredne sjednice SO Berane, naići na jednoglasnu podršku svih odbornika lokalnog parlamenta, kako bi se odmah pokrenule sve neophodne procedure vezane za Javnu raspravu, nakon koje će siguran sam Odluka biti usvojena na sjednici SO Berane čija će primjena početi od 01. januara 2025. godine.

Ovo je samo jedna od mjera koju za naredni period priprema odbornički klub DPS-a, a kojim se želi postići snažna stimulacija nataliteta, ali i direktno uticati na unapređenje uslova života svih građana Berana.

Branislav Jokić, odbornik DPS-a u SO Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član