Janović: Prekinuti hajdučiju aktuelne vlasti, vanredni parlamentarni izbori jedini izlaz 

Moramo prekinuti hajdučiju aktuelne vlasti i pokušati da izađemo iz ovog začaranog kruga, a izlaz su vanredni parlamentarni izbori od kojih aktuelna vlast bježi jer su svjesni da nemaju većinu u Crnoj Gori, poručio je član Predsjedništva i poslanik DPS-a Nikola Janović.

Janović ističe da su u Crnoj Gori blokirane sve institucije i dodaje da su, pored ostalog, sjednice Ustavnog odbora pokazale da ne postoji politička volja da se dođe do dogovora.

“Kada u dogovoru za koji je potrebna dvotrećinska većina isključite polovinu Skupštine, onda je jasno da ne želite da dođe do dogovora. To je sve u sklopu agende aktuelne vlasti, prvobitno Demokratskog fronta i partija koje su mu bliske, čije je mentorstvo u Beogradu. Blokiranjem institucija žele da opstaju na vlasti”, kaže Janović i dodaje da se na taj način samo produžava agonija Crne Gore.

Još jedan apsurd u moru apsurda je, ističe, da smijenjeni premijer smjenjuje smijenjene ministre.

Komentarišući Izvještaj Državne revizorske institucije, Janović ističe da je sramota dobiti od DRI na upravljanje državnim budžetom duplo negativno mišljenje.

“Dobili su negativnu ocjenu na finansijski izvještaj i na reviziju poslovanja. Ovo je prvi put u istoriji da je za upravljanje državnim budžetom dobio duplo negativno mišljenje DRI. Kad dobijete duplo negativno mišljenje možete jedino da idete kući, a ne da se bavite politikom i bilo kojim drugim poslom”, zaključio je Nikola Janović.

Nikola Janović, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član