Janović: Ne osnovu kojih kvalifikacija angažuje svoje izaslanike ministar Radulović i koliko ih trenutno ima?

Danas smo sasvim slučajno, posredstvom medija saznali da ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović u tajnosti angažuje svoje izaslanike po diplomatskim predstavništvima, bez jasnih kriterijuma na koji način se ove osobe biraju i čime su zaslužile tu poziciju.

Javnost treba da zna koji segmenti biografije preporučuju ova lica i potvrđuju njihovu kompetentnost da zvanično predstavljaju Crnu Goru. Iz primjera, ministrove izaslanice u Briselu, angažovane prije 3 nedjelje, nejasno je čime se kvalifikovala za ovu prestižnu poziciju i šta je opredijelilo ministra da pored zaposlenih u diplomatskom predstavništvu Crne Gore, angažuje i lične izaslanike.

Posebno je apsurdno, da je  ministar odmah nakon stupanja na funkciju, opozvao karijerne diplomate, impresivnih biografija, dugogodišnjeg iskustva u diplomatiji, poštovane i uvažene u državama domaćina, a očigledno zapošljavao po svom nahođenju osobe koje nemaju nikakvog iskustva u diplomatiji.

Tražimo od ministra vanjskih poslova, da javnosti predoči koja je sve lica angažovao kao svoje izaslanike i pod kakvim obrazloženjem. I ovaj primjer dokazuje da je proklamovano načelo transparentnosti, koje je premijer spomenuo u svom ekspozeu, bila samo dimna zavjesa za niz zakulisnih radnji koje se dešavaju daleko od očiju javnosti.

Nikola Janović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član