Janović: Kada neki na političkoj sceni budu više voljeli Crnu Goru nego što mrze nekoga, onda ćemo doći do pomirene Crne Gore

“Kada neki budu više voljeli Crnu Goru nego što mrze nekoga onda ćemo doći do pomirene Crne Gore u kojoj neće biti bitno ko je koje nacionalnosti i kako se ko zove. Mi jedino možemo i moramo zajedno. Bilo je teških trenutaka iza nas i bilo je situacija iz kojih treba da izvučemo pouke. Skloni smo podjelama, ali moramo shvatiti da treba da živimo jedni sa drugima a ne jedni pored drugih. Jako je važno da mi koji smo na političkoj sceni te poruke stalno šaljemo građanima, jer ukoliko budemo to radili i što više nas bude to radilo, da to pokazujemo ne samo deklarativno nego i djelima, onda ćemo imati Crnu Goru kakva ona zaista treba da bude – jedna prosperitetna država, koja sa svim svojim različitostima lijepo zna da funkcioniše i da se svi zajedno negdje radujemo uspjesima koje naša država ostvaruje na svakom planu”, poručio je Nikola Janović, član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore.

On je ukazao da je Crnoj Gori prijeko potrebna politička volja, znanje, iskustvo i stabilnost, kojih, kako je konstatovao, nije bilo u proteklom periodu.

“Mi smo bili država koja je trebalo da bude prva naredna članica EU a ipak nijesmo uspjeli da prevaziđemo te neke stvari koje su bile potrebne. Postavlja se pitanje koliko je tu bilo političke volje da se sve uradi jer nemoguće da već tri godine nama su izvještaji Evropske komisije sve gori”, rekao je član Predsjedništva DPS-a.

Janović je kazao da je pitanje koliko se želi raditi u javnom interesu a koliko u stvari prevladavaju uskopartijski interesi.

“Prethodne tri godine i ove dvije vlade pokazale su da je zaista dosta eksperimenata. Sve ono što se pričalo u predizbornoj kampanji da treba što prije da se uspostavi stabilna vlada koja će da nastavi reforme,… od toga vidimo da nema ništa. Nije im očigledno neka žurba već se pokušava nekom alhemijom doći do većine. I svi smo svjesni da to ne može da potraje”, istakao je on.
Stava je da kada se govori da bez nekoga nema stabilnosti da onda taj neko mora da ima argumente, odnosno rezultate na osnovu kojih bismo mogli da vjerujemo.

“Kada govorimo o koaliciji iz koje dolazim i tog nekog perioda jasno je što znači stabilnost. To znači da je sačuvan građanski mir devedesetih, da je ostvarena ekonomska održivost, da je obnovljena nezavisnost, da nije bilo ni primisli o bankrotu ili problemima te vrste. Je li moglo bolje – jeste, je li bilo ljudi koji nijesu radili kako treba – jeste. Ali onda su ove tri godine stvari trebale da budu drugačije ako nešto nije valjalo u prethodnom periodu a ne da bude gore od toga i da se neki problemi koji su bili prije sada samo udesetostruče.

Personifikacija nestabilnosti su ova družina koja vodi vlast. Jesmo li bili kompromitovani sa nekim podacima kada su u pitanju naši NATO partneri 2021. i 2022. godine – jesmo. Svima su puna usta Evrope. Jesmo li dobili najgori mogući izvještaj od kad postoje izvještaji Evropske komisije – jesmo. Jesu li te neke građanske vrijednosti na kojima počiva Crna Gora stalno bile u nekom izazovu i bile pod nekakvim testom – jesu. Ne može baš svako da priča da bez njega nema stabilne vlade”, zaključio je Nikola Janović, član Predsjedništva i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore.

Nikola Janović, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član