Janković: Gorivo poskupljuje, cijene rastu, a žestoki kritičari bivše Vlade zaćutali od kad su na vlasti

Vratimo li se samo par godina unazad, prisjetićemo se oštrih kritika koje su dolazile iz redova Demokrata i GP URA, a na račun poskupljenja goriva u tom periodu (2017).

Tada je izvršni direktor URE Mikić za poskupljenje goriva krivio ”neodgovornu politiku DPS-a”, a poslanik Demokrata Koprivica je kazao kako je to ”posljedica katastrofalne ekonomske politike Vlade Duška Markovića”.

Danas, u novinama čitamo da su na snazi nove cijene goriva, a od decembra primjetna je praksa da cijene goriva samo rastu. Danas, tadašnji kritičari Vlade, a sadašnja pozicija na ovo ne daju odgovor. Jasno mi je da svoju Vladu ne mogu kritikovati, no nemaju šta ni dobro reći, ali mislim da bi makar fer i pošteno bilo da se obrate narodu, da djeluje kao da nešto rade i da im je stalo. Nego, izgleda da se oni bave nekim drugim stvarima…

Za to vrijeme, ono što utiče na svakodnevni život građana u Crnoj Gori niko iz Vlade kao i da ne primjećuje – rastu cijene goriva, ali i cijene brojnih životnih namirnica na tržištu. Priča se o ekonomskom prosperitetu, a ustvari imamo totalno urušavanje ekonomskog sistema, gdje građani Crne Gore trpe najveću štetu.

Kolege iz pozicije, zašto se sada ne oglasite i objasnite ovo poskupljenje građanima? Vi ćutite, a mi se pitamo da li ste zaista vi kompetentni da pričate o odgovornosti, iliti neodgovornosti jedne Vlade? Vi ste postali prepoznatljivi po ovom drugom, a tako ćete biti i upamćeni – kao neodgovorna Vlada, koja nema ni znanja ni kompetencija da radi svoj posao kako treba, u prvom redu da radi na poboljšanju kvaliteta života svih građana Crne Gore.

Božidar Janković, član Glavnog odbora DPS i odbornik u SO Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član