Jakić: Uprkos slaboj podršci Vlade, nastojimo da realizujemo naš razvojni plan za Šavnik

I pored izostanka saradnje sa Vladom Crne Gore, zahvaljujući posvećenom radu lokalne uprave, Šavnik se razvija u gradić pogodan za život, dostojan svoje djece i budućih generacija.

“Realizacijom brojnih infrastrukturnih projekata stvaramo uslove za održivo korišćenje prirodnih potencijala kojima obiluje naša opština, a koje će, nadamo se prepoznati i ozbiljni investitori, jer nam je cilj da što više sugrađana zaposlimo u privredi”, rekao je predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

Međutim, kako je istakao, ostvarivanje tog cilja nosi za sobom težinu, zahtijeva punu posvećenost i odgovornost kao odgovor na izazove sa kojima se suočava ova manje razvijena sjeverna opština, u čemu je, smatra Jakić, izostao najvažniji saveznik, aktuelna Vlada Crne Gore.

“Zahvaljući podrši prethodne Vlade, koja je kroz svoje politike i strateške ciljeve, razvoj sjevera postavila kao jedan od najvažnijih zadataka, u Šavniku su u prethodnoj godini realizovane investicije od gotovo 2 miliona eura, dok je u ovoj godini Opštini Šavnik pružena podrška u iznosu od svega 90 hiljada eura kroz kapitalni budžet države”, saopštio je Jakić.

Prema njegovim riječima to će za posljedicu imati izostanak realizacije brojnih infrastrukturnih projekta, a što će se u krajnjem negativno odraziti na kvalitet života svih građana Šavnika.

“Zbog nerada aktuelne Vlade Crne Gore, pogođeni su svi segmenti života: poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo, kultura, a što smo kao odgovorna lokalna uprava koja vodi brigu o svojim građanima nastojali da nadomjestimo intervencijama sa lokalnog nivoa” poručio je predsjednik Opštine Šavnik.

Na kraju on je izrazio spremnost i odlučnost lokalne uprave da tokom mandata i ukazanog povjerenja ispuni sva obećanja koja su dali građanima Šavnika i realizuju sve predviđeno planskim i razvojnim dokumentima Skupštine opštine, jer kako je zaključio građani Šavnika to i zaslužuju.

Jugoslav Jakić, predsjednik Opštine Šavnik 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član