Jakić: Pobijedićemo u nedjelju, nadležni da učine sve kako bi izborni dan prošao u najboljem redu

Gostujući na Radio televiziji Nikšić, nosilac koalicione liste “Prava stvar, Nastavljamo domaćinski za Šavnik” Jugoslav Jakić komentarisao je atmosferu u Šavniku tokom 23. oktobra, kad su u nizu crnogorskih opština održani lokalni izbori, ali i izrazio zabrinutost zbog najava Demokratskog fronta da će opstruirati izborni dan i u ovu nedjelju kad se na određenim biračkim mjestima, zbog utvrđenih nepravilnosti, ponavlja glasanje.

Podsjećanja radi, u nedjelju u ovom gradu se odvijala prava drama kada su predstavnici DF-a svjesno sprječavali građanke i građane Šavnika da ostvare svoje biračko pravo, ali i nizom svojih činjenja onemogućili regularno odvijanje izbornog ciklusa u našoj opštini, usljed čega su neka biračka mjesta morala biti zatvorena.

“U nevjerici da u mom Šavniku postoje ljudi koji su spremni, zarad vlasti koju ne mogu dobiti čak ni silom u Šavniku, da uskrate pravo glasa svojim komšijama i prijateljima sa kojima dijele svakodnevnicu. Takvu vrstu bahatosti i nasilja do sada sam vidio samo u filmovima”, kazao je Jakić.

On je istakao da su institucije zatajile i da nijesu adekvatno odgovorile na situaciju usljed ugrožavanja ustavnih prava građana Šavnika, budući da počinioci i danas prijete, te da je sve to previše za državu koja se predstavlja za državu prava i pravičnosti.

Jakić je nedvosmisleno poručio da je uvjeren da će koalicija DPS-SD pobijediti, te da to znaju i politički oponenti koji se, kako je istakao, baš iz tog razloga ovako ponašaju.

“Svjesni da broj glasova koji su dobili prošle nedjelje nije onaj koji su projektovali, DF i dalje prijeti građankama i građanima Šavnika. Gospodin Cerović je sigurno, usljed odsustva iz našeg grada, budući da se i sam nedavno prepisao, zaboravio na viteško porijeklo Uskoka i Drobnjaka i na činjenicu da ih ne može zastrašiti da o svojoj sudbini sami odluče”, bio je jasan Jakić.

Na kraju, Jakić je pozvao nadležne organe, ne samo da procesuiraju one koji će svjesno ometati izborni proces, već da reaguju i preventivno kako do incidenata ne bi došlo i kako bi se izborni dan održao u najboljem redu.

Jugoslav Jakić, nosilac liste “Prava stvar, Koalicija Nastavljamo domaćinski za Šavnik”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član