Izložba fotografija „Podgorica nekad i sad“: Sveobuhvatna transformacija Glavnog grada

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Glavnog grada je, povodom Dana nezavisnosti 21. maja, organizovao na Trgu nezavisnosti izložbu fotografija „Podgorica nekad i sad“. Panoi izloženi na glavnom podgoričkom Trgu prikazuju izgled Glavnog grada prije svega petnaestak godina, u poređenju sa izgledom današnje, moderne Podgorice.

Nosilac liste „Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović“ dr Ivan Vuković čestitao je svim građanima Dan nezavisnosti i naglasio da je zadovoljan što se tako važan istorijski datum obilježava na ovakav način i to baš u organizaciji mladih:

„Mislim da mladima prije svega pripada budućnost ove države. Ovo jeste dan istorije, ali je istovremeno i prilika da pomenemo stvari koje se tiču budućnosti. Kao što znate i vidite na ovim panoima, Podgorica je zbilja doživjela sveobuhvatnu transformaciju, naročito u periodu nakon referenduma. Danas je to grad koji predstavlja veoma lijepo mjesto za život, grad u koji se sve češće dolazi, grad u kojem se sve duže ostaje, i to je putokaz koji ćemo slijediti u narednom periodu kako bismo Podgoricu učinili još ljepšim mjestom za život onih koji žive u Podgorici i još atraktivnijim mjestom za turiste kojih je takođe svakoga dana i svake godine sve više u našem gradu. Želimo da Podgoricu što bolje pripremimo za trenutak kada će Crna Gora, kroz koju godinu, postati punopravna članica Evropske Unije. U tom smislu želimo da Podgorici damo one sadržaje koji još uvijek u ovom trenutku nedostaju. Neki od tih sadržaja vezani su za projekte koji su započeti i prethodnom periodu, poput recimo izgradnje nove zgrade Gradskog pozorišta. Naša vizija je Podgorica koja je dinamična, uzbudljiva, koja je istinski moderan grad, grad koji je zelen, koji živi i sa svojim rijekama i na svojim rijekama. Zato ćemo u narednom periodu realizovati projekat izgradnje šetališta uz Ribnicu i Moraču i osim toga nastojati da valorizujemo ono što su prirodni resursi podgoričke opštine u cjelini. Pritom mislim i na parkove prirode, zaštićena prirodna područja, poput kanjona Cijevne i Komova. Podgorica ima sve preduslove da bude jedno od najljepših mjesta za život u Evropi i ima fantastičnu perspektivu“, rekao je Vuković.

Mihailo Anđušić, predsjednik Savjeta mladih DPS Glavnog grada, poslanik i kandidat za odbornika liste „Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović“, kazao je da su izložbom „Podgorica nekad i sad“ željeli da podsjete građane kako je Glavni grad izgledao nekad, a kako danas.

„Htjeli smo da se podsjetimo kako je upravo u vremenu prije referenduma izgledao grad, i kako se kroz vrijeme razvijao. Svjedoci smo da je kroz sve to vrijeme, odnosno od 2002. godine, otkada DPS dominantno vrši vlast zajedno sa koalicionim partnerima, naš Glavni grad se razvio u modernu evropsku metropolu. Takođe, večeras smo na Trgu zajedno sa našim kandidatima sa odborničke liste razgovarali sa građanima Podgorice, kako bi na ovom simboličnom mjestu, Trgu nezavisnosti, predstavili i naš izborni program i podijelili naše ideje za naredni četvorogodišnji mandat“, kazao je Anđušić.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član