Izjava zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore Duška Markovića povodom inicijative Demokrata i Ure

Želim da pozdravim odluku Demokrata i Ure sa jučerašnje konferencije za štampu u kojoj su izrazili spremnost da u okviru Parlamenta rade na važnim pitanjima za proces integracija, na temelju posvećenosti EU vrijednostima i principima. 

Takođe želim da pozdravim i već donijetu odluku ostalog dijela opozicije za povratak u Parlament. 

Sva pomenuta pitanja su aktuelna i važna u cilju jačanja političkog sistema, demokratije i napretka zemlje, kao i za evropsku budućnost Crne Gore, što je konstatovano i u izvještaju o napretku Evropske Komisije za Crnu Goru. 

DPS je spremna da radi na implementaciji ovih pitanja kroz uspostavljanje posebne radne grupe u okviru Parlamenta kao jedinog mjesta za takav dijalog. 

Smatramo da je to pravi način, kao što je to uvijek bio stav Vlade i DPS, da se o svim važnim pitanjima razgovara u okviru institucija. 

Politička stabilnost koju Crna Gora ima je temelj da u Parlamentu kroz konstruktivan dijalog u zajedničkom interesu i uz učešće svih parlamentarnih partija radimo na napretku zemlje, bez obzira na razlike, za dobro građana Crne Gore.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član