Ivezaj: Vlast nijema na šovinizam prema Albancima

Tišina i zabijanje glave u pijesak od strane ključnih političkih aktera nove vlasti, nakon što se pojavio snimak iz Tivta, na kome veća grupa građana pjeva i skandira uvredljive i fašističke poruke prema albanskom narodu u Crnoj Gori, još jednom na najbolji način pokazuje karakter i vrijednosni sistem “oslobodilaca”.

Ostatiti nijem na tako očigledne šovinističke napade može samo neko ko, ili podržava postupak grupe koja je 13. avgusta u Tivtu vrijeđala Albance, ili vjeruje da tišinom neće nervirati sopstveno “prosrpsko” biračko tijelo. Ako se tako nešto očekivalo od ključnih nosilaca nove vlasti, šta reći za tišinu iz Građanskog pokreta URA ili albanskih “patriotskih partija”. Da li se mogu oćutati ove uvrede, bez obzira na to što su mnogi od njih već snažno u zagrljaju sa partijama nove većine, uključujući i predstavnika Demokrata u Tuzima koji je etnički Albanac, sa kojima dogovaraju namještenja po “dubini”, uključujući i raspodjele funkcija u Tuzima.

Još jednom upozoravamo sve članice vladajuće većine da kompromisa sa fašizmom i šovinizmom neće biti, a to poručujemo i “patriotama” iz albanskih nacionalnih partija koji se svojim ćutanjem nude novoj vlasti. Demokratska partija socijalista, kao baštinik i čuvar vrijednosti građanske, multietničke i multivjerske Crne Gore, na ove stvari nikada nije ćutala, a to neće činiti ni u budućnosti. Zbog toga pozivamo državne organe da istraže sve okolnosti ovog šovinističkog orgijanja u Tivtu i da u skladu sa zakonom, sankcionišu počinioce.

Simon Ivezaj, odbornik DPS-a u SO Tuzi 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član