Ivezaj: Na rukovodeća mjesta u mjesnim zajednicama postavljali politički podobne a ne kompetentne ljude

Degutantno je kad moralne lekcije drži neko ko je, poput Fatmira Bećiraja, po mnogim osnovama kontroverzan i kome primitivizan nije uopšte stran, štaviše suprotno, često ga koristi u manjku argumenata. Osoba koja je uz agresivnu podršku partijskih pajtaša na  čelu OŠ “Mahmut Lekić”, pokušavala  da se zaposli kao nastavnik fizičkog obrazovanja u toj školi; osoba koja je uključena čak i u fizičke napade na prosvjetne inspektore, sa čime je javnost upoznata.

Koliko god ličnim uvredama upućenim meni pokušavali da zamaglite bezakonje kojim se služite, ono je jasno vidljivo bilo kome ko umije da čita zakon. Nepotrebno je projektovati na mene vašu ličnu opsjednutost Nikom Đeljošajem i divljenje koje prema njemu gajite. Svakako, poznata je činjenica da preletači uvijek moraju dodatno da dokažu svoju vjernost, što kada se radi javno, djeluje prilično neukusno. Čudo da vrijeđate “staru gardu” DPS-a, s obzirom da ste dio ove partije bili donedavno, iako prilično beskorisni.

Nepotrebno je mene optuživati za bilo kakvo bježanje od bilo čega. Ja sam dosljedan sebi i svojim političkim stavovima, što o Vama niko ne može reći. Jasno je da odbornici vladajuće većine Skupštine opštine slijepo prate vođu, a kada budete naučili da se vanredna sjednica sa 23 tačke ne zakazuje u subotu veče za ponedjeljak, odbornici DPS-a neće bojkotovati istu.

Vi i Vaši taster odbornici, iako to vjerovatno ne znate, izglasali ste na posljednjoj sjednici nezakonite odluke, jer na zborovima građana nije bio prisutan neophodan broj ljudi, te su sve odluke donijete na zboru građana ništavne. Za kraj, podsjetiću vas da DPS kojem ja pripadam, nikada nije huškao građane jedne protiv drugih, a vi ste, ako vas pamćenje dobro služi, bili dio grupe koja je htjela zabraniti svojoj braći Albancima da sahrane svog preminulog člana porodice u Dinoši. Sada ste veliki Albanac i patriota.

Na kraju, građani vjeruju činjenicama a ne preletačima. A činjenice govore da je lokalna vlast uskratila građanima jedno od osnovnih načela demokratskih društava – pravo na učestvovanje u javnom postupku i raspravi, te da se krajnje nemušto krije iza pokušaja da na rukovodeća mjesta u mjesnim zajednicama postavlja politički podobne a ne kompetentne ljude!

DPS je partija koja vjeruje u demokratski sistem naših institucija, zbog čega smo se za zaštitu obratili nadležnim institucijama i ne sumnjamo u ishod njihove odluke. Kolegi Đeljošaju ukazujem da vladavina prava nema alternativu, te da odluke moraju donositi u skladu sa procedurama.

Simon Ivezaj, odbornik u Skupštini opštine Tuzi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član