Ivanović: “Radio Jadran” u službi medijskog bratstva “srpskog sveta”

Propagandna mašinerija, koja se puni novcem iz Beograda, zahuktava se i pred izbore u Herceg Novom. Lokalni portal “Radio Jadran”, nekad popularan izvor informisanja građana ove opštine, promijenio je prije dva mjeseca vlasničku strukturu i otplovio ne talasima Jadrana, nego morima “srpskog sveta“. Građani koji su cijenili ovaj medij i njegovu uređivačku politiku, ovih dana se uvjeravaju da je novi “Radio Jadran” po svom sadržaju postao samo još jedna kopija “IN4S”, “Borbe” i sličnih opskurnih portala. 

Svoju pripadnost “medijskom bratstvu” juče su pokušali da iskažu tako što su jednu standardnu i običnu policijsku proceduru na granici, prema bezbjednosno interesantnom licu, predstavili kao skandal i napad na Srbe?! Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje, da podsjetimo “Radio Jadran”, nije pod kontrolom bivše, već sadašnje, dakle njima bliske vlasti, reagovalo je i objasnilo zašto je Dane Šijan prošao policijsku proceduru, istakavši da on nije imao nikakve primjedbe na procedure. Naravno da je “Radio Jadran” iznenada zaboravio činjenice da je rukometaš Šijan aktivista Vučićevog SNS-a, te da je u kampanji za nedavne izbore u Nikšiću zajedno sa istaknutim funkcionerom te stranke Aleksandrom Jokićem uhvaćen da nosi novac namijenjen kupovini glasova, državna obilježja Srbije i tehničku opremu za nikšićke izborne štabove Demokratskog fronta. Kratkotrajna amnezija “Radio Jadrana” ne može izbrisati jasne i neoborive činjenice. 

Nadamo se da su nakon poraza u Nikšiću, finansijeri projekta “srpskog sveta” shvatili da je ulaganje u DF marionete, samo bačen novac. Zato im poručujemo da se manu prljavih rabota, da niko u Crnoj Gori nije ugrožen, da na koalicionoj listi “Evropski tim za Herceg Novi” ima Crnogoraca, Srba i pripadnika svih nacionalnosti, i da je svima zajednička ljubav prema Novom. Žalimo nad činjenicom da je “Radio Jadran” otet Novljanima i građanima Boke. Zato ćemo se potruditi da raskrinkamo svaki pokušaj izazivanja podjela i netrpeljivosti, medijski lansiran iz instrumentalizovanih propagandnih centara.

Petar Ivanović 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član