IO Savjeta mladih DPS Danilovgrad: Zajednička akcija Kneževića i Abazovića doživjela fijasko u Danilovgradu

Ne znamo koji su razlozi podstakli stranke Dritana Abazovića i Milana Kneževića da svoju dugogodišnju vezu ozvaniče baš u Danilovgradu, ali zajedničkom akcijom podmlatka njihovih partija sa sve fenjerom kao ključnim rekvizitom, pokazali su ono o čemu mi mjesecima govorimo – da se takozvana građanska opozicija okuplja pod Mandićevim i Knježevićevim četničkim barjacima. U danilovgradskom slučaju – fenjerima. Drago nam je da je ovaj politički par prevazišao početnu sramežljivost i nelagodu – razumljivu zbog neprirodnosti ovog odnosa – ali su bar juče građanima jasno pokazali ko se u čije kolo uhvatio.

Udružena „devetorka“ mladih, koliko ih je na zajedničkom performansu ukupno bilo, ojačana sa tri “kormilara” iz rukovodstava svojih partija i uskraćena za podršku makar i jednog građanina Danilovgrada, tokom svog performansa pokušala je da baci sjenku na osnovne vrijednosti koje Dan oslobođenja nosi. 

Da kod njih ne dominira prije svega politička zluradost, mogli bi i bez fenjera da nađu konkurs lokalne uprave za najbolje stipendiste, kojih je ove godine 39. Mogli bi i bez fenjera da vide da je preko 100 odličnih učenika i preko 40 lučonoša nagradila lokalna uprava. Mogli bi i bez fenjera da vide šta je sve urađeno u Danilovgradu za kvalitetniji život mladih ljudi i svih građana. Umjesto toga, udružena omladina DNP i URA na performansu održanom tokom najvećeg praznika Opštine Danilovgrad pokušala je da uprlja sve ono što Dan oslobođenja predstavlja.

Omladina Danilovgrada visoko cijeni slobodu, i naročito žrtve koje su kroz istoriju položene na oltar bolje budućnosti novih generacija, i zato svoj doprinos daje kroz inovativne i kreativne ideje, nove projekte i podršku evropskoj politici DPS-a u Danilovgradu. Politici koja uspješno kreira uslove da se mladi obrazuju, da rade, da ostvaruju svoj puni potencijal. U svom gradu i svojoj državi, a za dobro svojih porodica i društva u cjelini.

I bez fenjera, svojim očima, omladina Danilovgrada i Crne Gore je vidjela kakvu su joj „slobodu“ namijenili Milan Knežević, DNP i ostala družina, i tokom rušilačkih protesta 2015. godine u Podgorici, i tokom planiranih „oslobodilačkih akcija“ 16. oktobra 2016. godine, o čemu se svakodnevno informišemo kroz direktan prenos iz sudnice. Ta i takva „sloboda“ i ti i takvi „slobodari“, sada ojačani sa URA-om, nijesu prihvatljivi za mlade u našem gradu koji ispisuju nove stranice razvojnog puta svoga grada i tako vraćaju dug generacijama bastadura koji su svoje živote položili za slobodu.

Izvršni odbor Savjeta mladih DPS Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član