Huter: Parlamentarna većina i nadležni organi iz straha ćute na Mandićevo skrnavljenje države i njenih simbola

Reagovanje poslanika PES-a Darka Dragovića u vezi sa zastavom Republike Srbije i Republike Srpske, koju Mandić drži u kabinetu predśednika Skupštine Crne Gore pokazuje da ovaj politički subjekt ne poznaje zakon, ili demonstrira ogromno licemjerje kojim pokušava da sačuva parlamentarnu većinu na okupu.

Zakon o državnim simbolima, jasno definiše koji se simboli smiju isticati u državnim ustanovama. U članu 28 ovog Zakona piše da državni i vojni simboli Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore, uživaju zaštitu kao i državni simboli utvrđeni ovim zakonom. Niđe ne piše da ih je moguće koristiti ravnopravno kao i zvanične državne simbole Crne Gore. Pitanje državnih simbola nije pitanje ukrašavanja enterijera, posebno ako se radi o kabinetima državnih funkcionera. Postoji pravilnik koji precizno definiše kako se zastava ističe, upotrebljava, od kakvog materijala treba da bude izrađena. U članu 4 tog Pravilnika, jasno stoji da zastava mora da stoji sa desne strane radnog mjesta lica čiji je kabinet, i sa lijeve ako se gleda ka tom mjestu. Na tom mjestu umjesto državne zastave, kod Mandića stoji trobojka.

Sve što je Mandić uradio/nabavljao zastave po sopstvenom nahođenju, ukrašavao kabinet po svom ukusu, stavio zastavu Srbije i Republike Srpske sa svoje desne strane, đe treba da stoji državna zastava Crne Gore, sve je on to činio sa jasnom namjerom. To što se Ministarstvo kulture i medija, sakrilo, što nadležni organi prelaze preko skrnavljenja državnih simbola od strane Mandića, a poslanik vladajuće stranke to odobrava, samo pokazuje ko je zapravo šef vladajuće većine.

Oskar Huter, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član