Gvozdenović sa predstavnicima Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora ENEMO

Politički direktor Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović primio je danas predstavnike posmatračke misije Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO) koja će nadgledati parlamentarne izbore koji se održavaju 30. avgusta.

Sastanku su prisustvovali zamjenica šefa misije Ana Mihajlović i analitičar izborne kampanje Pjer Peitier.

Direktor Gvozdenović je zahvalio na interesovanju ENEMO mreže da posmatra crnogorske izbore ističući da Demokratska partija socijalista Crne Gore, kao državotvorna partija, ima svijest o važnosti partnerstva sa relevantnim međunarodnim organizacijama u oblasti praćenja izbornog procesa, te da DPS ostaje istrajna što je i pokazala usvajanjem evropskih standarda i praksi, u ovoj i drugim oblastima društvenog razvoja.

Gvozdenović je upoznao sa aktivnostima koje Demokratska partija socijalista sprovodi u susret predstojećim parlamentarnim izborima i spremnost DPS-a da ličnim primjerom utiče na  kvalitet izbora poštujući zakonodavni okvir predizbornih i izbornih aktivnosti i mjera koje su propisane od strane Državne izborne komisije.

Uvjeren je da je kampanja DPS-a sadržajna i da predstavlja jasan i sveobuhvatan Izborni program, te da to daje dobar impuls ukupnom predizbornom ambijentu, posebno naglašavajući važnost predstojećih izbora u kontekstu unutrašnjih, regionalnih i globalnih prilika.

U tom pravcu, Gvozdenović je informisao da DPS sprovodi predizborne aktivnosti uvažavajući mjere NKT-a.

Ana Mihajlović je izrazila zadovoljstvo prilikom da ENEMO po prvi put radi monitoring izbora u Crnoj Gori. Upoznavajući sa aktivnostima misije istakla da je misija otpočela rad od 15. jula i izrazila očekivanje da će za rezultat imati objektivan izvještaj o parlamentarnim izborima, sa konstruktivnim preporukama.

Tokom sastanka predstavnici ENEMO-a izrazili su interesovanje za brojne segmente izbornog procesa, a napravljen je i osvrt na preliminarni izvještaj ENEMO-a za period 15. jul – 15. avgust.

Medija tim Demokratske partije socijalista Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član