Gvozdenović – Medoks: DPS svojim ukupnim djelovanjem pokazao demokratski kapacitet

Branimir Gvozdenović, politički direktor Demokratske partije socijalista sastao se sa Nj.E. Karen Medoks, novoizabranom britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori.

Poželivši dobrodošlicu ambasadorki i uspjeh u obavljanju diplomatske misije u Crnoj Gori, Gvozdenović ju je informisao o ukupnom ambijentu koji je karakterisao period prije i nakon izbora, kao i djelovanju DPS-a u datim okolnostima. Istakao je da će u narednom periodu DPS kao državotvorna partija i odgovoran politički subjekt nastaviti da brani vrijednosti i politike koje su u funkciji zaštite državnih interesa, konstruktivnom ulogom u Parlamentu, ali i ukupnim djelovanjem u crnogorskom društvu.

Ambasadorka Medoks je pozdravila odnos koji DPS ima prema procesu tranzicije vlasti i izrazila uvjerenje da će iskustvo i efikasnost DPS-a doprinijeti da Parlament  funkcioniše u još punijem kapacitetu nego ranije.

Sastanak je bio prilika da se razmijene stavovi o drugim aktuelnim aspektima društveno-političkog života u Crnoj Gori, posebno onim koja mogu biti izazov daljim reformskim procesima crnogorskog društva.

Istaknuta je važnost proaktivne uloge DPS-a na pitanja koja su od ključnog značaja za budući demokratski razvoj Crne Gore, i izražena spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da pruži podršku u svim procesima koji su u funkciji daljeg napretka.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će Crna Gora imati znanja i kapaciteta da odgovori svim izazovima u budućim fazama izgradnje moderne građanske države.

Demokratska partija socijalista

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član