Glavni odbor: DPS uspješno afirmisala politiku odgovornog odnosa prema državi

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore je na večerašnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, konstatovao da je partija preko svog poslaničkog kluba u Skupštini Crne Gore odgovorno pristupala i efikasno sprovodila zadatke koji pripadaju zakonodavnoj vlasti, a predstavljaju programske ciljeve DPS. Poslanici su, konstatovao je Glavni odbor, odlično iskoristili priliku, nakon dugog perioda opstrukcije u parlamentarnom radu od strane bivšeg koalicionog partnera, da afirmišu politiku odgovornog odnosa prema državi, te da su u tom poslu superiorni u odnosu na političku konkurenciju.  

Takođe, strukura DPS u Skupšini Crne Gore je veoma usredsređena na reformu izbornog zakonodavstva, za koju su Savjet Evrope i OEBS/ODIHR dali jasne i precizne smjernice, koje će DPS implementirati u izborno zakonodavstvo. U tom smislu, Glavni odbor je konstatovao da učešće opozicije u radu parlamentarnih odbora i radnih grupa koji se bave reformom izbornog zakonodavstva doprinosi daljoj afirmaciji crnogorske demokratije. Crna Gora želi da bude dio savremene i razvijene Evrope, a politički dijalog je jedan od najvažnijih preduslova za to. Glavni odbor je pozdravio umjesno vođenu politiku i napore uložene u tom poslu koja je uspjela da obezbijedi učešće dvije trećine poslanika u radu Skupštine, uz poziv svim ostalim poslanicima da se uključe u rad i parlamentarni dijalog.

Glavni odbor je konstatovao, u kontekstu posljednjih dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni, da je vladavina prava jedina garancija trajnosti države i njenog daljeg demokratskog razvoja, te da taj posao počiva na institucijama države.

Glavni odbor je usvojio i zaključke sa prošle sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS.

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član