Glavni odbor DPS: Pred Crnom Gorom nova faza ekonomskog i demokratskog napretka

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore je, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, izkazao zadovoljstvo velikim izbornim pobjedama, koje je DPS ostvarila ubjedljivim trijumfom prvo na predsjedničkim izborima 15. aprila i na lokalnim 27. maja. Na sjednici Glavnog odbora analizirani su rezultati oba izborna procesa i konstatovano je da oni potvrđuju nadmoć izbornih programa DPS-a, povjerenje koje građani ukazuju ukupnoj politici naše partije, superiornost vršilaca najviših državnih i lokalnih funkcija, kao i ukupan odnos crnogorske javnosti prema dosadašnjim ostvarenim rezultatima državne politike koju domintantno kreira DPS. 

Takođe, na zasjedanju Glavnog odbora je istaknuto da izborni rezultati na predsjedničkim i lokalnim izborima predstavljaju konačnu i ubjedljivu pobjedu opredijeljenosti građana za evroatlantske i evropske vrijednosti i dalji put Crne Gore ka Evropskoj Uniji, uz očekivanje da je ovo i završni udarac destruktivnosti političke konkurencije, nakon dvije decenije njihovog bezuspješnog otpora strateškim državnim prioritetima. 

U atmosferi pune političke stabilnosti koju su osnažile ove izborne pobjede, pred Crnom Gorom je nova faza ekonomskog i demokratskog napretka, koja će obezbijediti bržu i efikasniju realiziju izbornih programa, čiji je zajednički prioritet viši kvalitet života svih građana, konstatovano je na sjednici Glavnog odbora. Dostizanju tog cilja najveći doprinos treba da daju nove mlade snage na lokalnom i državnom nivou, kojima je značajno obogaćena kadrovska struktura DPS u proteklom izbornom ciklusu. 

Izražena je spremnost DPS za saradnju sa političkim partijama koje dijele temeljna politička opredjeljenja i koje su spremne da preuzmu odgovornost i svoje potencijale stave u fukciju daljeg ubrzanog napretka kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. 

Glavni odbor uputio je zahvalnost svim članovima, aktivistima, volonterima, simpatizerima i glasačima DPS za izuzetno zalaganje koje su pokazali tokom izbornih procesa i doprinos koji su dali ubjedljivim pobjedama partije, kao i svim građanima koji su svojim učešćem na izborima doprinijeli daljem demokratskom razvoju Crne Gore.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član