Femić: Nelegalne deponije u našoj opštini, slika učinaka lokalne samouprave

Građani Berana su svakodnevno u prilici da svjedoče sve katastofalnijem funkcionisanju lokalne samouprave. Da niko od njih ne misli na razvoj našeg grada i njegov boljitak pokazuje totalno odsustvo kapitalnih investicija, dok su nova radna mjesta u gradu sa najvećom stopom nezaposlenosti misaona imenica. Uz sve to, lokalni parlament je u totalnoj blokadi pa nemamo ni redovne sjednice Skupštine opštine, na kojima se mogu rješavati nagomilani problemi naših građana.

Najrealniji prikaz funkcionisanja ove vladajuće garniture i njihov odnos prema ovom gradu, pokazuju brojne nelegalne deponije na teritoriji Berana. Beranski aerodrom, obilaznica pored Lima, prostor oko nekadašnje fabrike „Celuloza“, Gradinsko polje, gradski parkovi i druge brojne lokacije, svakodnevno bivaju zatrpane gomilama smeća, a sve usljed nesposobnosti rukovodilaca odgovornih da riješe ovaj gorući problem.

Za to vrijeme čelni ljudi Opštine, odnosno predvodnici koalicije Zdravo Berane – Demokrate posvećeni su isključivo ispunjavanju ličnih interesa i zadovoljavanju svojih partijskih kadrova rasporedom „po dubini“ u lokalnim preduzećima čiji je Opština osnivač, kao i u državnim, u posljednjih godinu nakon promjene vlasti.

Na kraju možemo konstatovati da je na snazi sistemsko urušavanje našeg grada u prethodnih osam godina, samo dobilo „pojačanje“ u vidu državne vlasti u posljednjoj godini. Međutim, građani Berana nijesu slijepi na ovakav neodgovoran odnos bahatih beranskih vlastodržaca.

Veselinka Femić, članica Glavnog odbora DPS Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član