Fatić: Koalicija “Zdravo Berane” u 4 godine izgubila 4 mandata

Novo saopštenje beranskog SNP-a, krilo „nejakog Uroša“, u potpunosti potvrđuje da su u rasulu i raspadanju. Gospodo, nijeste odgovorili ni na jedno pitanje koje smo vam postavili, koja se direktno tiču funkcionisanja grada i od suštinskog su značaja za sve građane Berana. Umjesto traženih odgovora potpuno je jasno da se i dalje bavite politikanstvom i populizmom, da pokušavate da zamajavate građane i da nemate rješenja za nagomilane probleme koje ste sami stvorili. Ovo beransko društvance zadovoljno svojim lokalnim funkcijama i finansijskim privilegijama koje su prigrabili, ni po koju cijenu ne želi da se bavi svojim osnovnim poslovima. Svoju petogodišnju vladavinu su „krunisali“ kupovinom mercedesa od 60.000€ novcem građana Berana za predsjednika Opštine. Samo ovaj “projekat“ jasno govori o prioritetima lokalne vlasti i njihovoj brizi o građanima i razvoju grada.

Ova dokona družinica dominantno preokupirana stanjem u svojoj partiji u nestajanju, nikako da građanima odgovori: Zašto je komunalna i saobraćajna infrastruktura u gradu u haotičnom stanju? Zašto su u Opštini i lokalnim preduzećima višestruko uvećani dugovi? Zašto je haotično vodosnabdijevanje? Zašto su divlje deponije u krugu Celuloze i duž obilaznice? Zašto nezakonito svoje radnike finansijski zakidate? Zašto su beranska preduzeća u haosu? Zašto konstantno kršite potpisani Ugovor o reprogramu sa Ministarstvom finansija? Zašto nenamjenski trošite finansijska sredstva građana Berana? Zašto ne sprovodite zakone i odluke? Odgovorite na ova pitanja umjesto što se bavite politikanstvom i prosipanjem magle, koja su glavno obilježje vaše vladavine.

Jasno je svim građanima da ova nesposobna lokalna vlast namjerno izbjegava odgovornost, pa bi sada da govori o temama koje niti poznaju niti imaju kompetencija za to, a koje nijesu ni u nadležnosti lokalne samouprave.

Gospodo, sva vaša dosadašnja putašestvija finansirana novcem građana Berana su bila i jesu samo puke šetnje radi ličnih interesovanja i privilegija od kojih ovaj grad nikada nije imao koristi. Naravno, sve zbog činjenice da nijeste dozreli ozbiljnim sastancima i ozbiljnim adresama. Takve vas je DPS oštro kritikovao, a kritikovaće i dalje, pa vas i ovog prilikom pozivamo da odgovorite građanima i javnosti na postavljena pitanja.

Na kraju, gospodo, ne prebacujte na druge sopstvenu odgovornost za nagomilane probleme koje ste sami stvorili, jer je svima potpuno jasno da ste vi nefunkcionalna i nesposobna lokalna vlast. To su vam građani i pokazali na posljednjim lokalnim izborima, jer ste, podsjećam vas, u prethodne 4 godine izgubili 4 mandata.

Bogdan Fatić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Berane i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član