Fatić: „Evropa sad“ donio je smanjene prihoda opština, povećanje cijena, lansiran da bi Spajić i Milatović ušli na političku pozornicu

Pad ostvarenih prihoda po opštinama u februaru i martu mjesecu tekuće godine, u iznosu od 3,15 miliona eura ukazuje na neodrživost lokalnih javnih finansija, posebno u manje razvijenim opštinama, što je direktna posljedica primjene programa „Evropa sad“.

Na to ukazuje analiza koju je uradila Zajednica opština i koja pokazuje da su prihodi opština po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, prireza porezu na dohodak fizičkih lica i Egalizacionog fonda od početka primjene programa „Evropa sad“ značajno smanjeni.

To faktički i dokazuje koliki je negativni uticaj ovog populističko-političkog pamfleta u izvedbi dvojca Spajić-Milatović na prihode opština, a posebno brine bojazan od tendencije da će taj pad biti još izraženiji u narednom periodu.

Kada se svemu navedenom doda enormno visoka inflacija u našoj državi, usljed koje je došlo do smanjenja kupovne moći građana, jasno je da je program „Evropa sad“ lansiran da bi Spajić i Milatović otvorili sebi put ka visokoj politici, bez obzira na posljedice po životni standard našeg stanovništva.

Odlazeća vlada iskazala je krajnji nedostatak osjećaja za građane Crne Gore. Takođe, pokazala je da ne mari za stvarne i objektivne potrebe lokalnih samouprava, čime je ugrozila opstanak i dalji razvoj opština i njenih građana, a posebno na sjeveru Crne Gore.

Bogdan Fatić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član