Evropski tim za Nikšić: Zbog nepoštovanja Ustava, povrede suvereniteta i izdaje državnih interesa, podnijet predlog za razrješenje Kovačevića

Svojim odlaskom i istupanjem u Odboru za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Republike Srbije, Marko Kovačević je grubo uvrijedio i ponizio državu Crnu Goru, njen suverenitet i integritet, unizio crnogorske građane, ali i narod kojem pripada, tj. srpski narod u Crnoj Gori, koji svojim činjenjima otuđuje od Crne Gore i daje mu predznak iseljenika i dijaspore Republike Srbije.

Rijetki su oni koji su tako ponizili Crnu Goru, koji tako servilno služe interesima druge države, koji kaljaju ugled države u kojoj su rođeni, žive i nažalost obavljaju značajne funkcije poput predsjednika opština, kao što to čini Marko Kovačević.

Da nije dostojan funkcije koju obavlja Marko Kovačević je pokazao i u svom javnom reagovanju povodom negodovanja na njegov izdajnički čin, izjednačavajući građane koji su zgroženi njegovim činjenjem javno iznijeli mišljenje, sa onim koji su pucali na dječake na Kosovu. Ovakva monstruozna izjava zaslužuje duboki prezir i gađenje i bez odlaganja smjenu Marka Kovačevića, jer je svojim činjenjem dokazao da mu nije mjesto na funkciji predsjednika Opštine.

U skladu sa tim, a zbog nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izdaje državnih interesa, urušavanja ugleda države Crne Gore i poniznog i sluganskog odnosa prema institucijama druge države, Evropski tim za Nikšić je Skupštini opštine Nikšić podnio predlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić.

U krajnjem, odnos odbornika Demokrata i Ure prema ovoj inicijativi rasvijetliće i to da li su njihova partijska saopštenja u kojima su kazali da nemaju drugu maticu do Crne Gore bila samo reda radi, da li će nastaviti da sjede na dvije stolice, nastojeći da uberu po koji politički bod, ponovo demonstrirajući neprincipijelnost ili će bar sada pokazati da im zaštita interesa države Crne Gore i njenog ugleda i dostojanstva nije posljednja rupa na svirali, te da će se ovog puta i suštinski ograditi od Vučićevog pijuna za realizaciju projekta “srpskog sveta”, koji će u Crnoj Gori, kako to govori izraz koji je ovoj zemlji postao ekvivalent prilogu za vrijeme nikad, biti ostvaren dogodine.

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član