Evropski tim za Herceg Novi: Vladajućoj većini nije prioritet da ljetnja turistička sezona protekne u najboljem redu

Za 13. redovnu sjednicu SO Herceg Novi Klub odbornika „Evropski tim za Herceg Novi“ predložio je da se u dnevni red uvrste i tačke za koje smatramo da su od izuzetne važnosti i zahtijevaju odgovoran odnos odbornika i upoznavanje građana sa njima.

Tako smo predložili da se da informacija o radu Komisije za pripremu turističke sezone 2023. godine i mjerama koje se preduzimaju da ljetnja turistička sezona protekne u najboljem redu. Stanje kanalizacionog kolektora, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, regulisanje saobraćaja, radno vrijeme, nezavršeni dio šetališta u Igalu, samo su neke od tema o kojima se svi moramo upoznati.

U kojoj je fazi realizacija sporazuma kojim je država od Univerzal Monte preuzela put u Petijevići Meljine, zašto SO Herceg Novi nije bila upoznata sa tim aktivnostima iako je dala saglasnost na koncesioni ugovor ko će u konačnom i kada isplatiti obaveze koje su tim sporazumom preuzete a koje se zbog kamata uvećavaju svakodnevno ako ga osporava zaštitinik imovinskih prava Crne Gore, samo su neka od pitanja na koje tražimo odgovor.

Da li je primarna zdravstvena zaštita u Herceg Novom organizaciono i tehnički spremna da pruža kvalitetne usluge građanima i gostima Herceg Novog i koje mjere se preduzimaju da se prevaziđu eventualni problemi.

Nakon tragičnog događaja u beogradskoj osnovnoj školi smatramo da ima potrebe da se od Vlade Crne Gore i resornog ministarstva traži preduzimanje efikasnih mijera kako bi se preventivno djelovalo i na vrijeme spriječilo slično događanje na našim prostorima.

Zašto se ne saopštava da Savjet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave imenovan od strane SO Herceg Novi 13.09.2022. godine, nije još uvijek konstituisan te da su 4 imenovana člana 02.12.2022. godine odustali od učešća u radu ovog Savjeta i do danas nijesu razriješeni i nalaze se u statusu javnih funkcionera zbog toga.

Ovi prijedlozi nisu prihvaćeni da se nađu kao teme na 13. redovnoj sjednici.

Umjesto toga najavljeno je da će se o njima raspravljati na vanrednoj sjednici koja bi trebalo da se održi u vrijeme zabrane javnih prenosa pred izbore 11. juna.

Ne možemo da se otmemo utisku da se na ovaj način žele relativizovati ove teme, onemogućiti javnosti da bude upoznata sa njima i mehanizmom većine nedozvoliti da se donesu odgovarajući zaključci.

Za neke od ovih tema je bilo kasno da se o njima raspravlja i na 13. redovnoj sjednici a tek ih najavljeni termin dodatno obesmišljava.
Možda je ipak bilo važnije da se na ovoj sjednici donese odluka da se umjesto „Skloništa za životinje“ upotrebljava naziv „Pansion za životinje“. Za vladajuću većinu jasni su prioriteti i oni su iznad svih drugih interesa građana naše opštine.

Klub odbornika „Evropski tim za Herceg Novi“

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član