Evropski tim za Herceg Novi: Sezona prolazi bez riješenog problema kanalizacije u Meljinama i neizdrživog smrada kojim dočekujemo i ispraćamo goste

Sezona prolazi bez riješenog problema kanalizacije u Meljinama i neizdrživog smrada kojim dočekujemo i ispraćamo goste, a u kom stanovnici Meljina i okoline moraju i dalje živjeti.

Ne samo da nije riješen problem, nego je uz sve dodata i restrikcija vode, proglašena kao najnormalnija pojava, pri čemu Novljani imaju vodnosnabdijevanje dva sata ujutro i dva sata uveče. Pa kome se uklapa – uklapa se.

Postavlja se pitanje da li su baš svi problemi neriješivi ili lokalna vlast pokušava da nas uvjeri da je ovakvo stanje normalno?

Evropski tim za Herceg Novi pokrenuo je inicijativu za preispitivanje odgovornosti i diskusiju na temu rješavanja problema kolektora, sa ciljem da i vlast i opozicija djeluju u interesu grada.

Uprkos našoj inicijativi i želji da se napravi prvi korak u rješavanju problema, niko od vladajuće – “skrpljene većine” nije odgovorio.

Dakle, nijesmo ni u elementarnom administrativnom smislu dobili odgovor, a kamoli prihvatanje inicijative.

Očigledno će politikantsko i licemjerno čuvanje “mira u kući” još jednom biti iznad interesa grada i činjenice da direktor društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture Herceg Novog krši zakon. Ne smeta neblagovremeno planiranje radova, ne smeta neznanje, ne smeta manipulacija građana, niti ekološka katastrofa u gradu, koja svake godine eskalira.

Očigledno, ne dolazi neprijatan miris samo iz Meljina. Štaviše, posebna vrsta smrada neodgovornosti i neznanja širi se u centru, iz zgrade Opštine!

Vjerujemo da će taj “neprijatni miris” eliminisati građani već na sljedećim izborima.

Klub odbornika “Evropski tim za Herceg Novi”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član