Evropski tim za Herceg Novi: Kad se miris u Meljine vrati

Sezona, mada je ove godine po procjenama ugostitelja i hotelijera zakasnila, ipak je počela prerano za potpuno nepripremljen Herceg Novi.
Djelatnost koju nazivamo prioritetnom, obavlja se stihijski, bez plana i ideje, već godinama. Ipak, ovu 2023. dočekujemo rekordno neorganizovano, a ona teče spontano i haotično, vjerovatno po principu – biće nekako.

Bez ikakvog validnog dokumenta koji bi ukazao na to da su institucije u gradu razumjele svoj dio posla u ovom periodu godine, turiste sa svih strana dočekuje naša sramota – prepuni kontejneri čim pređu granice, beskrajne kolone i saobraćajni kolaps, nekontrolisana buka kojom se poziva na muzičke nastupe sa barke, blokada od Baošića do trajekta…

Jedino što je spremno dočekalo sezonu je – smrad kolektora u Meljinama, koji je ove godine uspješno zahvatio i naselja prije i poslije. Mještani Meljina su imali samo jedan način da prevaziđu smrad – da nauče da žive sa njim.

Ono što se „osjeti“ i više od neprijatnih mirisa iz kolektora je javno priznata nemoć direktora Zarića koji je u redovnim ciklusima izlazio pred javnost i obećavao rješenje problema, a da nije prethodno bio u stanju da napravi Plan i program rada preduzeća. Tako je plan za 2022. godinu usvojen 28. decembra 2022. čime je grubo prekršen Zakon o komunalnim djelatnostima. O nizu drugih nepravilnosti, uvjereni smo da će se izjasniti nadležne institucije kojima smo se obratili.

Neizdrživi smrad, koji već postaje dio tragičnog imidža inače lijepog naselja Meljine i okoline, simbolično prikazuje i stanje u lokalnoj vlasti, koja bi odavno pala, da može niže.

Kada ćemo dočekati sezonu onako kako treba da je dočeka turistički grad? Kada će vlast staviti prioritet na pitanja koja se tiču grada umjesto što se razmahuju teškim temama kojima posebno nijesu dorasli? Kada će Herceg Novi biti makar elementarno uređen i organizovan, a zaslužuje i daleko više od toga? Neizvjesno – kad se miris u Meljine vrati.

Klub odbornika “Evropski tim za Herceg Novi”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član