Eraković: Opasnost za zdravlje građana Crne Gore!

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je obmanuo javnost. Naime, najavivši ukidanje NKT-a nakon što je izabran za premijera, Krivokapić je najavio da će novoformirano tijelo biti sačinjeno isključivo od struke te da će Vlada donositi odluke upravo na osnovu strukovnih sugestija.

Da premijer demantuje sam sebe, nijesmo dugo čekali. Danas je naime formirano Nezavisno stručno tijelo (NST) koje je sačinjeno gotovo isključivo od ljudi koji su u oblasti medicine – nestručni. Pa će tako, ključne preporuke za borbu protiv pandemije, davati ekonomisti Spaić i Milatović, profesorica bezbjednosti Olivera Injac i profesorica engleskog jezika Vesna Bratić.

I zaista, kada ne bismo bili u dramatičnoj epidemiološkoj situaciji, za šta odgovornost najvećim dijelom zbog svog ponašanja u prethodnim mjesecima snosi i sam premijer, bilo bi smiješno i podrugljivo. Podsjetiću da je u prethodnom NKT bilo 5 univerzitetskih profesora i ljekara specijalista koji su uvažavali savjete respektabilnog tima epidemiologa IJZ.

Ovako, ostaje nam da sa zabrinutošću posmatramo dalji razvoj situacije i preporučujem građanima da više nego ikada poštuju mjere, jer od sada izgleda i zvanično ne postoji bilo kakav oblik institucionalne zaštite.

Jevto Eraković, poslanik i član Predsjedništva DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član