Eraković: Ko bi rekao – čuda neće da se dese

Ministarstvo zdravlja odabralo je da se u danu sa najvećim brojem pozitivnih od početka pandemije, javnosti obrati kafanskim pričama i jezikom primjerenijim “Zadruzi”, nego Vladi.

Da li to znači da više i dalje od toga ne mogu?

Time Ministarstvo zdravlja, nažalost, pokazuje ne samo da je izgubilo kontrolu nad pandemijom i omikronom, nego i “kompas” kada je riječ o elementarnom vaspitanju i kulturnom ponašanju.

Čitava planeta bori se sa novim udarom korona virusa. Svaka zemlja na način kako najbolje umije – podizanjem stepena vakcinacije koji garantuje manji pritisak na bolnice, pooštravanjem epidemijskih mjera, restrikcijama uoči božićnih i novogodišnjih praznika, reorganizacijama zdravstvenih i svih drugih javnih službi.

Na osnovu čega su naše zdravstvene vlasti očekivale da će, kad su već vidjele šta se dešava po Evropi i svijetu, nas zaobići omikron talas? Ako su znale da neće, zašto ga dočekujemo potpuno nespremni, iako smo imali najmanje dvije sedmice da se pripremimo?

Osim, ako se strategija Vlade ne svodi na stihove “Ko bi rek’o čuda da se dese” uz koju, vidjeli smo na društvenim mrežama, njeni članovi vole da krše sve epidemijske mjere.

Čuda, jer je ugostiteljskim objektima omogućeno da rade kako rade i time budu jedno od zarišta širenja virusa baš zahvaljujući nemaru i neznanju zdravstvenih i drugih vlasti.

Čuda, jer ugostiteljski objekti nijesu jedina mjesta koja postaju legla zaraze zbog kršenja epidemijskih mjera na koje vlasti neće ili ne smiju da reaguju.

Čuda se, međutim, dešavaju jedino u kafanskim pjesma i saopštenjima predstavnika Vlade i zdravstvenih vlasti.

Kada je pandemija u pitanju, ali i svako ozbiljno bavljenje politikom rezultati se postižu samo predanim, odgovornim i stručnim radom.

Svim onim što Vlada i ministarka zdravlja nijesu pokazali.

Jevto Eraković, potpredsjednik i poslanik DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član