Eraković: Crna Gora je uvijek prezirala izdaju, sluganstvo i neznanje – tako mora biti i sada, stabilizovaćemo našu državu i napraviti je idealnim mjestom za život

“Mi u Demokratskoj partiji socijalista, gazimo stazom sa koje treba da proputimo u novo. Da najprije njom prođemo mi, potom da tuda provedemo naše društvo. Utabavamo put Crnoj Gori za ovo i vrijeme koje dolazi. Kao što su to činile i generacije prije nas. Sve one, ratne, vjekovima, od Vojisavljevića preko Petrovića , zaključno sa Savinom, Ljubovom, Staninom.
A mi da pokušamo na način kao što su činile i generacije koje je predvodio Milo Đukanović. Iza njih ostaje država – jedina ustavno definisana građanska država na Balkanu”, poručio je Jevto Eraković, kandidat za potpredsjednika DPS-a na sinoć održanoj stranačkoj tribinu u Podgorici.

On je rekao da je sve navedene procese neminovno pratila emancipacija crnogorskog društva, koju, kako je istakao, DPS mora nastaviti.
“To je naš glavni cilj. I nije ništa lakše ostvariv nego što su bili ciljevi prethodnih generacija. Mi treba da zauvijek pošaljemo na marginu pogubnu kombinaciju mitomanija, neukosti, lažnih tradicija, usvojenih pogrešnih obrazaca ponašanja.. Da bismo to uspjeli moramo da prikupimo svu hrabrost, svo znanje i nepokolebljivu odlučnost i upornost za tu borbu”, kazao je Eraković.

Konstatovao je da emancipovanje društva podrazumjev njegovanje inkluzivnosti, obrazovanja i socijalne pravde.

“Obrazovanje je kamen temeljac naše buduće društvene zaostavštine – njegovanje kritičkog mišljenja i empatije kako bismo razbijali predrasude. Moramo zagovarati politike koje promovišu jednakost, baveći se sistemskim pitanjima. Moramo uklanjanjati barijere i istinski i posvećeno zalagati se za pravdu. Moramo razbiti okove nejednakosti, nametnutih nepravednih ograničenja, diskriminacija, marginalizacija po bilo kom osnovu – polnom, vjerskom, nacionalnom, socioekonomskom”, saopštio je Eraković.

Okupljenom članstvu na tribini organizovanoj u sklopu kampanje za unutarpartijske izbore ukazao je da na njihovom putu stoji pošast nacionalizma, populizma i neznanja.

“Nalazimo se u vremenu moralnog, političkog i finansijskog sunovrata Crne Gore. Potrebno je da varalice, sluge drugih država i neznalice pošaljemo na mjesto gdje im pripada. Moramo im reći STOP. Crna Gora je uvijek prezirala izdaju, sluganstvo i neznanje – tako mora biti i sada! Moramo stabilizovati našu državu da bi mogli svi zajedno da je napravimo idealnim mjestom za život – sa dobrim platama, sa dobrim obrazovanjem i zdravstvenom zaštitom i jakim institucijama. Mi ćemo to ostvariti. Niko nikada nije poražen kada se borio za svoju kuću. Ma koliko trajalo a neće dugo odbranićemo je i ojačaćemo je”, rekao je Eraković.

Na kraju svog sinoćnjeg obraćanja članovima je rekao da je ovaj proces samo početak odakle se kreće u jedan veliki poduhvat.

“Naše more neće biti mirno, naše staze neće se pred nama same otvarati. Da bismo uspjeli, sve ovo o čemu sam govorio moramo beskompromisno nositi u nama samima. Moramo vjerovati u to! Moramo jedni drugima biti podrška i snaga. Moramo se povezati, moramo se organizovati na nove načine. Moramo biti jedinstveni, moramo biti složni! Čvrsto vjerujem da mi sve ovo možemo. Da imamo znanja. Da imamo srčanosti i hrabrosti. Da je među nama dovoljno ljubavi za ovu našu zemlju i sve njene ljude. Uspjećemo! Za nove pobjede! Da je vječna Crna Gora”, zaključio je Jevto Eraković.

Jevto Eraković, kandidat za potpredsjednika DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član