Duško Marković na konvenciji DPS-a „Za naš Mojkovac“ Milo Đukanović

Hvala Vam prijatelji, hvala Vam moji Mojkovčani.

Dragi Mojkovčani,

Poštovani predsjedniče Đukanoviću,
 
Prije nešto više od godinu dana na ovom istom mjestu Mojkovac je snažno podržao Demokratsku partiju socijalista na odsudnim državnim izborima. Zar je moglo biti drugačije u gradu na čijim obroncima se prije jednog vijeka vodila antička herojska borba crnogorske vojske u Prvom svjetskom ratu? U gradu koji je dao 7 narodnih heroja u slavnoj antifašističkoj narodnooslobodilačkoj borbi. Ne može biti drugačije u Mojkovcu i zato će lista „Za naš Mojkovac“ Milo Đukanović ubjedljivo pobijediti i u nedjelju 26. novembra.

 I prije 4 godine bilo je tako. Obezbijedili ste nam apsolutnu većinu i mogućnost da samostalno formiramo lokalnu vlast. Nijesu to Mojkovčani uradili na lijepe oči. Već mudro i promišljeno, sa snažnim i jasnim argumentima. Upravo zbog vaše podrške politici Demokratske partije socijalista Mojkovac je opština sa ozbiljnom razvojnom perspektivom. Želim da vam sa ovog mjesta poručim da će za 4 godine Mojkovac biti zimski i ljetnji turistički centar, sa modernim prilaznim putevima, skijališnim stazama, žičarama, hotelima i više desetina novih radnih mjesta. Naš Mojkovac će imati najprivlačniju sportsko-rekreativnu zonu sa jedinstvenim izlaskom na rijeku Taru, suzu Evrope. Ovaj grad će biti moderna planinska varoš po ugledu na one u evropskim turističkim centrima, izgrađenih čistih ulica, platoa i parkova, mjesto uzornih poljoprivrednika i domaćina. Mojkovac je grad mladih, u kojem ćemo fudbal izdići iznad prosječnosti. I tako fudbalski klub, u kojem je ponikao naš Stefan Savić, pretvoriti u rasadnik novih talenata i šampiona, a rukometni klub učiniti ponovo prvakom Crne Gore i izvesti ga na evropsku scenu. 

Naše sadašnje i buduće mlade generacije Mojkovčana i Mojkovčanki neće imati želju ni potrebu da žive bilo gdje drugo osim u Mojkovcu. I ne govorim ovo večeras zbog izborne kampanje, jer je ona što se tiče vas završena, nego zbog javnosti i onih naših građana koji nijesu sa nama. 

A u prvih godinu dana rada Vlade, na državnom nivou imamo konkretne i vidljive rezultate. S punim pravom mogu reći iznad očekivanja. Dajem vam riječ, i kao premijer i kao Mojkovčanin, da će se ovi rezultati u najvećoj mogućoj mjeri preliti i preslikati na Mojkovac. Pratiću rad buduće lokalne vlasti i insistirati da vrata opštinske uprave budu otvorena za sve građane, za njihove potrebe, za njihove ideje i programe. Sinergijom napora lokalne i državne vlasti dovešćemo do kraja razvojne projekte koje smo započeli. U oktobru prošle godine ovdje sam vam obećao određene projekte. I oni su danas realizovani ili su u utoku. Za narednu godinu opredjelili smo oko 3 miliona eura za razvojne projekte u mojkovačkoj opštini. To su perspektive koje našem Mojkovcu garantuje Vlada predvođena Demokratskom partijom socijalista.

Poštovani Mojkovčani, a šta reći o političkoj konkurenciji? Uvjeren sam da vi veoma dobro znate sa kim imate posla. Ali ipak, danas, 11 godina nakon referenduma, u isto kolo u Mojkovcu uhvatili su se svi oni koji su i tog istorijskog 21. maja snažno bili uprli da onemoguće crnogorsku nezavisnost. Uz Demokratski front, čijim se liderima sudi zbog izdaje svoje države, tu propalu političku družinu predvode nazovi Demokrate, oni koje ste vidjeli posljednjih mjeseci kroz nešto što je nezabilježeno u ovom kraju. A to je drsko upadanje neznanaca na vaša vrata, primitivno ponašanje i uvrede, ne samo naših aktivista i podržavalaca, već cijelih porodica. Ovdje se uvijek znalo kako se dolazi u goste i kako se časni gosti dočekuju. Mojkovčani su u prošlosti znali da ginu da bi drugi opstali i živjeli, ali ovu agresiju primitivizma, mržnje i gadosti nijesmo imali prilike da vidimo. Mojkovac ne prihvata takvo uličarsko ponašanje i oni nemaju šta da traže u našem gradu. Zbog toga poručujemo nedovršenom Aleksi – dalje ruke od Mojkovca! 

Opozicioni preletačevići koji su ugasili sopstvene stranke i podijelili ih na više stranaka, govore ovih dana da u Demokratskoj partiji socijalista stanuju dva tabora – Milo i Duško. To nam govore oni koji se dijele kao amebe, koji nam se ne smiju pojaviti na oči nigdje gdje stanuje odgovornost i posvećenost državi i građanima. Junače se saopštenjima, lažnim profilima, montiranim spotovima i tabloidnim medijima. A u međuvremenu, po njima posvađani Milo i Duško ih pobijediše kada god se i gdje god se pojave. Neka oni objave, iako se hvale, koliko smo jači od njih u Budvi, Kotoru i Herceg Novom. Mi smo zajedno sa vama uveli Crnu Goru u NATO, mi Crnu Goru snažno vodimo u društvo evropskih naroda i čuvamo temeljne vrijednosti naše države. Nas dvojica smo već 28 godina zajedno. Ponosni na naša politička i državna dostignuća, ponosni na naše prijateljstvo koje je iznad politike i iznad funkcija, zasnovano na ljudskim i crnogorskim vrijednostima, vrijednostima naših porodica. Zbog toga im poručujem da ćemo ih nas dvojica, nas dvojica zajedno sa vama, ne samo pobijediti ubjedljivo u Mojkovcu, već ćemo počistiti taj politički korov i u Petnjici, i u Tuzima i na Cetinju. Dakle, pobijedićemo ih i ove godine. I sledeće godine. I svake druge godine. Za naš Mojkovac, srećna nam pobjeda!

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član