Đurović:  Kao nesumnjivi pobjednici predstojećih izbora, nastavljamo stabilno naprijed za Danilovgrad

Uvaženi gospodine Šćepanoviću, slažemo se sa Vama da je turizam u budućnosti jedan od velikih potencijala naše opštine. Zbog toga su politički subjekti sa naše izborne liste u proteklom periodu, usvajanjem prostorno-urbanističkih i strateškog plana naše opštine, udarili kamen temeljac za razvoj ove privredne djelatnosti.

Bez razvoja saobraćajne infrastrukture nema preduslova ni za valjan razvoj turističke privredne djelatnosti. Složićete se da će izgradnja bulevara od Danilovgrada do Podgorice, završetak rekonstrukcije starog puta, izgradnje puta od Ostroga do Sekulića, asfaltiranje puta od Jelenka do Vukotice i mnogih drugih dati pun doprinos razvoju turizma u narednom periodu.

Riješen je višegodišnji problem rekonstrukcije hotela Zeta u centru našeg grada i danas je to moderan objekat pri čemu je očuvana njegova autentična arhitektonska vrijednost, a na teritoriji naše opštine postoji još par visokokatagorisanih hotelskih i ugostiteljskih objekata.

Sve je više otvorenih bazena, poljoprivrednih gazdinstava kao i registrovanog privatnog smještaja.

U zametku je razvoj gastro i vinskog turizma kroz ponude privatnih proizvođača i organizovanja manifestacija od strane lokalne samouprave i lokalnih zajednica koje bi privukle goste.

Insistiraćemo na povezivanju poljoprivrednih kapaciteta i turističke privrede i podržaćemo buduće investitore.

Raduje što su pojedini investitori prepoznali naš kraj i za izgradnju eksluzivnih stambenih rezidencijalnih naselja.

Rijeku Zetu smo proglasili Parkom prirode i tek u narednom periodu očekujemo benefite ovog značajnog projekta.

Urađen je projekat revitalizacije hotelsko-turističkog kompleksa Glava Zete.

Stavićemo akcenat na razvoj specifičnih vrsta turizma: vjersko-kulturnog, riječnog, gastro i vinskog turizma, biciklizma, planinarenja, lova i ribolova, turizma na katunima. Podržaćemo izgradnju etno sela.

Nastojaćemo da povežemo sve krajeve naše opštine. Uvezaćemo prirodne ljepote doline rijeke Zete i planinskog kraja Studenog, Vukotice, Ponikvičkog jezera sa bogatom kulturno-istorijskom ponudom našeg kraja.

Razvijaćemo i unapređivati postojeće turističko-sportsko-zabavne manifestacije dajući im prepoznatljivost i širi značaj. Nastojimo da Danilovgrad postane poznat i po kulturno-zabavnoj ponudi organizovanjem koncerata i manifestacija kulturno-zabavnog karaktera u kojima građani i gosti uzimaju učešća zajedno sa nama.

Kao nesumnjivi pobjednici predstojećih izbora, bićemo otvoreni u narednom četvorogodišnjem periodu za saradnju sa svim subjektima sa kojima dijelimo iste vrijednosti, kao i za dobronamjerne sugestije i savjete svih u cilju nastavka dinamičnog razvoja naše opštine.

Ivona Đurović, kandidatkinja za odbornicu liste PRAVA STVAR, Stabilno naprijed za Danilovgrad

 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član