Đuričić: Svim građankama i građanima srećan 21. maj

Uvažene sugrađanke i sugrađani, povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, upućujem iskrene čestitke u ime Opštinskog odbora DPS Bar, kao i u svoje lično ime.

Sve državne i vjerske praznike čestitamo sa velikim zadovoljstvom svima, ali za Dan nezavisnosti države Crne Gore svaka riječ ima osobitu emociju i nosi u sebi specifični osjećaj ponosa i patriotizma.

Datum 21. maj 2006. godine u crnogorskoj istoriji ostaće izvezen zlatnim slovima, ovjenčan pjesmom i viorenjem crnogorskih zastava. A složićemo se, nije bio čest slučaj ni u našoj, ni u evropskoj istoriji da se tako velike pobjede ostvaruju bez puščanog zrna i kapi prolivene krvi. Tu smo pokazali koliko je u stvari veliki – brojčano mali crnogorski narod, koliko smo spremni za samostalno članstvo u porodici evropskih i modernih država. Taj dan je brižljivo i strpljivo pripreman, donošenjem mudrih i nimalo lakih političkih i državničkih odluka.

Iako ovu majsku zoru naša država dočekuje prilično rastrzana, sa nestabilnim institucijama, eksperimentalnim vladama, izložena raznim spoljnin uticajima i aspiracijama – siguran sam da temelje nezavisnosti i slobodarstva ništa ne može uzdrmati. Ostajemo dosljedni na putu izgradnje i jačanja naše kuće.

Vječna je Crna Gora dok je njenih šćeri i sinova!

Mladen Đuričić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član