Duković: Odluka o smijeni dr Tomanovića, još jedan skandalozan i revanšistički potez ministarke Borovinić Bojović

Odluka ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović da smijeni sa pozicije direktora Opšte bolnice u Baru, dr Dragoslava Tomanovića, još jedan je u nizu njenih revanšističkih i skandaloznih poteza. Ministarka zdravlja je smjenom Tomanovića u jeku epidemije, kada njen prvi saradnik direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić saopštava da država ne kontroliše širenje koronavirusa, pokazala svoje stvarne prioritete, a to su isključivo revanšističke promjene na čelu zdravstvenih institucija kojima su obuhvaćeni samo oni ljekari koji ne dijele sa njom iste političke stavove.

Upravo primjer Jelene Borovinić Bojović, pokazuje da DPS-u nikada nije bilo bitno političko opredjeljenje ljekara, jer aktuelna ministarka zdravlja je u mandatu vlasti čiji je stožer bila naša partija, bila načelnica Odjeljenja pulmologije u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u državi.

Doktor Tomanović je izuzetan ljekar i vrlo omiljen među sugrađanima. Pokušaj ministarke zdravlja da na pres konferenciji putem sms komunikacije sa saradnicima uhvati „muštuluk“ da će Tomanović biti smijenjen, u najmanju ruku je mizeran.

Njena neprofesionalnost praktično i ne čudi jer su brojni građani Crne Gore mjesecima nazad mogli da se uvjere da Jelena Borovinić Bojović ne umije da upravlja zdravstvenim sistemom u ovim okolnostima, ali da to ne želi da prizna. Posljedica takvog njenog odnosa su stravične cifre koje nas svrstavaju u red zemalja koje se najlošije bore sa koronavirusom.

Zbog svog pogrešnog činjenja, osvetničkog stava i nesposobnosti Borovinić Bojović će ostati upamćena kao najgora ministarka zdravlja u istoriji Crne Gore, dok će doktor Tomanović i dalje ostati da liječi i pomaže svojim sugrađanima.

Halil Duković, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član