Duković: Ključna odgovornost za ukupno loše stanje u nikšićkoj bolnici je na direktoru Mitroviću

Posljednji skandal u Opštoj bolnici u Nikšiću slika je i prilika kako partijsko i litijaško zapošljavanje nestručnih kadrova trenutne lokalne i državne vlasti dovodi u opasnost živote naših građana. Nažalost, ovo nije ni prva ni posljednja katastrofalna greška koju pravi medicinsko osoblje najvažnije zdravstvene ustanove u Nikšiću, otkad je na njenom čelu kadar Demokrata Marko Mitrović. Beskrupulozno nagomilavanje patrijskih kadrova bez ikakvih profesionalnih referenci neminovno vodi ka tome da zbog njihovih grešaka ispaštaju pacijenti.

Razarajuće partijsko zapošljavanje nestručnih kadrova se sprovodi, osim bolnice, u svim lokalnim i državnim institucijama, počev od Opštine Nikšić, sekretarijata i javnih preduzeća, pa sve do Elektroprivrede Crne Gore, čija je direkcija upravo u Nikšiću. Skandal u nikšićkoj bolnici, koji su pokušali da zataškaju, opasan je prikaz onoga što se dešava svakodnevno na svim nivoima. Nebrojeni nestručni ljudi, kojima su jedina preporuka bili partijska pripadnost i učešće na litijama, na brzinu su pozapošljavani na osnovu sumnjvih konkursa i još sumnjivijih stručnih sprema. Od njih i od njihovih nestručnih rukovodilaca zavisi svakodnevno funkcionisanje grada i države, zato nije ni čudo što smo već duže od godinu dana kao društvo u kontinuiranom anafilaktičkom šoku.

Osobe koje su dovele u opasnost život pacijenta treba da odgovoraju u skladu sa zakonom, ali ključna odgovornost za ukupno stanje u nikšićkoj bolnici je na direktoru Mitroviću i onima u zdravstvenom sistemu Crne Gore koji su mu dali odriješene ruke za ovakvo instucionalno razaranje jedne zdravstvene ustanove i zanemarivanje građana koji se liječe u njoj. Zbog svega navedenog, tražimo ostavku direktora Marka Mitrovića.

Halil Duković, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član