Đukanović u Šavniku: Postoje svi uslovi da potvrdimo pobjedu

Šavnik ima mnogo bolju platformu za razvoj, nego što je imao prije četiri godine i to znači da je lokalna uprava obavila dobar posao u proteklom periodu, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović na tribini liste „Za dobro građana Šavnika – Pobjednički! Koalicija DPS-SD Milo Đukanović“ u Šavniku i dodao da DPS taj grad smatra snažnim uporištem demokratskog razvoja Crne Gore.

Đukanović se zahvalio građanima Šavnika za dosljednu i istrajnu podršku ukupnoj politici DPS, kao i na podršci tokom proteklih predsjedničkih izbora, na kojima je upravo Đukanović pobijedio u prvom krugu sa osvojenih 54 odsto glasova. On je podsjetio da su upravo ovi predsjednički izbori bili više od izbora određene osobe na funkciju predsjednika države, već da se našao na probi čitav onaj sistem vrijednosti koji je mukotrpno građen tokom prethodnih 20 godina, od trenutka kada je Crna Gora odlučila da krene evropskim putem, preko obnove državne nezavisnosti, sve do člastva u NATO i skorog članstva u EU.

„Ono što je možda važnije od svega ovoga je činjenica da je Crna Gora u tom periodu doživjela ozbiljan ekonomski razvoj, i danas je najrazvijenija ekonomija na Zapadnom Balkanu. To je rezultat ozbiljne politike koju je vodila Demokratska partija socijalista“, kazao je Đukanović i naglasio da je pobjedom na predsjedničkim izborima zaokružen dvadesetogodišnji ciklus borbe za najvažnije interese Crne Gore.

„Danas kada govorimo o državnoj politici, možemo kazati da vjerujemo da ćemo u sljedećem petogodištu ostvariti članstvo u Evropskoj Uniji, ali želim i pred vama još jednom da ponovim – nikakvi datumi za članstvo u ovoj ili onoj organizaciji nijesu naša opsesija. Naš osnovni cilj je da se ovdje bolje živi. Mi možemo na temelju naših resursa, onoga što su naši do sada neiskorišćeni prirodni resursi, garnirano sa onim što je inteligencija i dobro obrazovanje ljudi koji žive u Crnoj Gori, možemo sebi obezbijediti evropski kvalitet života“, istakao je Đukanović.

On je uvjeren da u Šavniku postoje svi uslovi da DPS potvrdi pobjedu i sa prethodnih lokalnih i sa proteklih predsjedničkih izbora, zato što je u Šavniku do sada urađeno mnogo i da se danas u taj grad dolazi, a ne odlazi se iz njega.

„Danas u Šavniku razmišljamo kako da iskoristimo energetske potencijale, potencijale u proizvodnji hrane, za dalji razvoj biznisa sa vodom, kako je moguće iskoristiti turističke potencijale i kako je moguće sve to dobro uvezati, šta kao politika treba da uradimo da dalje razvijemo ono što su neophodni sadržaji za život u ovom gradu. Iz komunikacije sa vama znam da veoma cijenite ono što je vlast uradila u predhodnom periodu, na čelu sa Mijom Vujačićem i mislim da su to rezultati koji se ne mogu osporavati. Možemo mi različito politički misliti, možemo se sukobljavati, ali ne možemo se samoobmanjivati, ne možemo falsifikovati ono što su neupitne činjenice. Danas je Šavnik mnogo bolji i mnogo razvijeniji nego što je bio u predhodnom periodu“, kazao je Đukanović.

Govoreći o političkoj konkurenciji, predsjednik DPS je rekao da ona nikad nije izgledala jadnije, bezidejnije, posvađanije, nemoćnije.

„Sjetite se kako su gromoglasno najavljivali kraj politike DPS na predsjedničkim izborima, a na predsjedničkim izborima su pregaženi, u prvom krugu su njih šest su uspjeli da skupe 46 odsto, a ja zahvaljujući politici DPS i drugih partija koje su me podržavale 54 odsto. Danas takođe, sve što mogu da pročitam u njihovoj kampanji je kako će opet zgaziti DPS 27. maja. Jedino što mi je palo na pamet dok sam čitao te njihove izjave i slušao, da je zaista bio u pravu onaj ko je kazao da nada posljednja umire, u ovom slučaju iluzija posljednja umire, jer su u pitanju očigledno nerealne nade naše političke konkurencije, koja apsolutno ništa ne čini da unaprijedi svoje kapacitete da bi nam se mogla ozbiljnije suprotstaviti“, kazao je on i dodao:

„Oni podsjećaju DPS i mene, nakon svih pobjeda koje smo ostvarili, da bi se trebali povući sa političke scene, a ne pada im na pamet šta bi trebalo oni da urade nakon što su danas opozicija sa najdužom tradicijom poraza u Evropi. U posljednjih 30 godina oni nijesu zabilježili niti jedan politički uspjeh“.

Đukanović je kazao da će sa zadovoljstvom dalje afirmisati i promovisati politiku evropskog razvoja Crne Gore.

„Ubijeđen sam da ni Crna Gora ni druge balkanske države nemaju drugog puta do evropskog puta, da je ovo put kojim se mi vraćamo svojoj evropskoj kući iz koje smo nažalost predugo izbivali. Danas smo kao građani Crne Gore ponosni na to što baš malena Crna Gora prednjači u odnosu na ostale zapadnobalkanske države na putu evropskog razvoja. Nastaviću ono što sam u proteklih godinu i po dana radio kao predsjednik partije, a od narednog ponedjeljka kao predsjednik države, da doprinosim daljem snaženju upravo tih razvojnih proevropskih potencijala Crne Gore, da doprinesem svojim djelovanjem da se Crna Gora još brže ekonomski i demokratski razvija, i da što brže stanemo uz bok najrazvijenijim evropskim državama. Ubijeđen sam da Crna Gora zaslužuje takvu budućnost, ubijeđen sam da ta budućnost ne treba da pripadne samo generaciji naših potomaka, nego tu budućnost možemo i sami dočekati ako budemo pametno i odgovorno radili, ako budemo pametno i odgovorno koristili resurse kojima raspolažemo na održiv način, ubijeđen sam da uopšte nije daleko evropski kvalitet života kojem stremimo“, zaključio je predsjednik DPS Milo Đukanović.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član