Đukanović u posjeti Gusinju: Sjever će biti motor budućeg razvoja Crne Gore

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio je Gusinje, gdje je imao niz aktivnosti i sastanaka, u kojima su učestvovali i koordinator Predsjednistva DPS-a Halil Duković, predsjednik OO DPS Gusinje Adel Damjanović i predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić.

Predsjednik Đukanović je na početku istakao da je vrijeme potvrdilo ispravnost odluke da se ispoštuje demokratska volja građana Gusinja za formiranjem zasebne opštine. U tom kontekstu je posebno ukazao na potrebu adekvatnog uspostavljanja prioriteta za dalji razvoj grada, uz odgovornu i održivu politiku korišćenja mnoštva prirodnih resursa kojima ovaj kraj obiluje. Kako je kazao, takvim pristupom Gusinje traži  svoje mjesto u vrhu ponude sve razvijenijeg sjevera koji predstavlja motor budućeg razvoja Crne Gore, kroz sve bolju infrastrukturnu povezanost i razvoj turističke ponude, u čemu i nadaleko prepoznata i uvažena dijaspora Gusinja može dati značajan podstrek.

Istakao je da na ovim izborima crnogorski građani imaju jednostavan izbor, da podrže progresivnu politiku koja je doprinijela očuvanju mira i stabilnosti, očuvanju multietničnosti i multikulturalnosti, mirnoj obnovi nezavisnosti, sve dinamičnijem ekonomskom razvoju, značajnim uspjesima u evropskim i evroatlantakim integracijama koji su Crnu Goru učinili uvaženom članicom međunarodne zajednice, ili da podrže one politike koje iako u više kolona, rade sve protiv interesa svoje države uz zdušnu podršku parapolitičkih organizacija i inostranih elemenata. Reagujući na tvrdnje o uznemirenosti građana sve učestalijim nacionalističkim ispadima, iznio je uvjeravanja u sposobnost države da očuva mir i multietnički sklad.

Istakao je da će kratkoročni cilj izvršne vlasti,koju će kao i do sada dominantno vršiti DPS , biti suočavanje sa posljedicama  krize izazvane pandemijom Covid 19 . Srednjoročnu cilj je nastavak investicionog zamaha vrijednog više milijardi eura uloženih u izgradnji infrastrukture, turizma, poljoprivrede i proizvodnju hrane, u čemu postoji jasna vizija prezentirana u programu DPS-a za predstojeće parlamentarne izbore, a koja je posebno senzitivna prema budućem razvoju sjevera. Dugoročni cilj predstavlja unapređenje kvaliteta života građana Crne Gore na nivo evropskog standarda, što nam i istorijski i shodno potencijalima pripada, kazao je Đukanović. Dodao je i da takvu jasnu viziju samo odlučno i odgovorno može sprovesti Demokratska partija socijalista, kao ključni stožer i svih dosadašnjih uspjeha naše države, što će uvjeren je, građani prepoznati i vrednovati  na predstojećim izborima.

Medija tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član