Đukanović u Pljevljima: Pljevlja simbol multietničnosti i multikulturalnosti Crne Gore, vanvremenih vrijednosti koje ćemo odlučno čuvati

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio je danas Pljevlja i tom prilikom imao niz aktivnosti u kojima su učestvovali koordinator Predsjedništva DPS-a za Pljevlja Aleksandar Žurić, predsjednik OO DPS-a Pljevlja Vlade Milinković, i predsjednik opštine Igor Golubović, kandidati za poslanike Vlastimir Golubović, Danijel Živković, Slavoljub Popadić i Mirha Hasanbegović. Predsjednik Đukanović je istakao da su Pljevlja simbol multukulturalnosti i multietničnosti kao vanvremenih vrijednosti Crne Gore. Uprkos besprizornim napadima određenih političkih i parapolitičkih struktura, država će odlučno stati u odbranu tih vrijednosti koje smo njegovali vjekovima na ponos cijele Crne Gore, kazao je Đukanović. Izrazio je zadovoljstvo odgovornom politikom lokalne uprave čiji je glavni stožer Demokratska partija socijalista, koja je od preuzimanja vlasti u ovoj opštini uspjela konsolidovati finansije, racionalizovati javnu upravu, revitalizovati odnose sa najvećim privrednim društvima u Pljevljima – Rudnikom uglja i EPCG sa kojima su partnerski došli do održivih rješenja za razvoj Pljevalja  i rješavanje ekoloških izazova. Dodatno, posvetili su se pronalaženju najboljih modela za dalje privlačenje domaćih i stranih investitora uz kontinuiranu izgradnju i obnovu svih vidova infrastrukture, čime su Pljevlja sve integrisanija unutar  Crne Gore, kao i sa regionom.

Predstavljajući političku ponudu DPS-a, rekao je da se ona u odnosu na konkurenciju najbolje može porediti s Pljevljima u vrijeme kada je opozicija ovdje držala vlast, nakon čega je mukotrpnim i predanim radom lokalna uprava predvođena DPS-om riješila brojne nagomilane probleme i dala novo lice gradu, koga čeka blisko bolja budućnost. Kako je kazao, upravo je DPS za svakog odgovornog i zdravomislećeg građanina Crne Gore logičan izbor, jer je već 30 godina garant mira i stabilnosti, provodeći Crnu Goru kroz redovne balkanske turbulencije bez oštećenja, odvraćajući je od lutanja vanevropskim balkanskim bespućima i dovodeći je u red najrazvijenijih demokratija današnjice na dobrobit svih građana. Podsjetio je da je upravo DPS bio motor reformi na ekonomskom planu koje su od zemlje zavisne od dotacija među najmanje razvijenim republikama bivše Jugoslavije napravili najdinamičniju ekonomiju Zapadnog Balkana. DPS je odgovornom politikom, na divljenje demokratskog svijeta, obnovio crnogorsku nezavisnost 2006. i usmjerio je ka usvajanju najsavremenijih civilizacijiskih vrijednosti, što je rezultiralo članstvom u NATO-u, otvaranjem svih pregovaračkih poglavlja u procesu pristupanja EU i osjetno boljim kvalitetom života svih građana. Naravno, kako je istakao, posao nije završen i upravo predstojeći mandat treba iskoristiti da se nastavi s reformama, jer Crnoj Gori ne pripada ništa manje nego da bude na istom civilizacijskom i ekonomskom nivou kao i najrazvijenije države EU. Nasuprot politici DPS-a stoje one politike čiji je osnov djelovanja negiranje crnogorske državnosti, potčinjavanje interesima drugih država što se svugdje u civilizovanom svijetu tretira kao izdaja, kazao je Đukanović. Stoga je, kako kaže, izbor građana Crne Gore jasan, a time i zadatak DPS-a, da retrogradnu politiku koja je sada na politički teren izvukla sve svoje adute u želji za destrukcijom budućnosti svih crnogorskih građana, pošaljemo u istoriju i njihove opozicione klupe koje će ovaj put nadamo se posjećivati češće, a mi da nakon 30. avgusta nastavimo sa odlučnim sprovođenjem jasne vizije razvoja Crne Gore.

Predsjednik Đukanović je imao i odvojen susret sa Savjetom mladih DPS-a Pljevlja. U razgovoru s mladima je između ostalog  istakao da se ponosi uspjesima koje je partija ostvarila u vođenju države, ostavljajući upravo mladim generacijama mnogo razvijeniju zemlju sa jasnom evropskom perspektivom, u čemu i leži posebna odgovornost nastupajućih generacija da se stečene vrijednosti očuvaju i dalje unapređuju.

Medija tim Demokratske partije socijalista Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član