Đukanović: Položićemo civilizacijski ispit i u nedjelju odbraniti Crnu Goru

“Ishod nedjeljnih izbora po svom značaju daleko nadilazi granice Crne Gore. Kao i maja 2006. godine danas su oči regiona i Evrope uprte u Crnu Goru, jer na ovim izborima Crna Gora polaže civilizacijski ispit zrelosti. Zato pokažimo našim prijateljima u regionu, našim saveznicima u NATO i partnerima u EU da ispit koji smo položili na referendumu o nezavisnosti nije bio uzaludan i da nećemo dati nezavisnu, međunarodno priznatu, antifašističku, građansku, multietničku i evropsku Crnu Goru”, poručio je predsjednički kandidat na večeras održanoj pobjedničkoj konvenciji u Podgorici.

Predsjednik je u ukazavši na ključna tri prioriteta u svom narednom mandatu – očivanje građanskog koncepta države, dalji ekonomski prosperitet države kao i što skorije članstvo u EU, kazao:

“Tačno znam šta smo uradili do danas preciznije do 30. avgusta 2020. godine, jer u ove dvije i po godine tom temom se niko nije zanimao od strane nove parlamentarne većine i dvije vlade koje su nam potrošile ove dvije i po godine. znam šta je urađeno, znam koliko je posla ostalo, znam kako se taj posao obavlja, znam da imamo ljude koji taj posao mogu da obave. I zbog toga vam kažem realno je da Crna Gora bude članica EU tokom mog sljedećeg predsjedničkog mandata”, istakao je predsjednički kandidat DPS-a.

Predsjednik je ocijenio da ima vrlo promišljen i vrlo realan optimizam u susretu izborima koji dolaze u nedjelju i napominje.

“Ti izbori su samo prvo poluvijeme velike evropske utakmice koju igra današnja Crna Gora, jer od rezultata predsjedničkih izbora u velikoj mjeri zavisiće i rezultat vanrednih parlamentarnih izbora koji će se odžati u junu ove godine, na kojima imamo šansu da sa svim istinskim evropski orijentisanim političkim snagama u Crnoj Gori ponovo uzmemo kormilo u svoje ruke i da uvedemo Crnu Goru u EU. A to znači da je bolji i bogatiji život u stabilnoj, građanskoj Crnoj Gori, punopravnoj članici EU, koja je već članica NATO – zapravo na dohvat ruke”, kazao je Đukanović i zaključio.

“Ja sam dragi prijatelji, ovim rekao svoje, na potezu ste vi svi poštovani građani Crne Gore. Od toga šta ćete vi reći 2. aprila zavisiće sudbina naše države, budućnost današnjih i generacija koje dolaze. Ne sumnjam da ćete znati izabrati. Čvrsto vjerujem da je Crna Gora pred još jednom istorijskom pobjedom. Potrebno je samo da zaokružite broj 1. Da je vječna Crna Gora”.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član