Đukanović kampanju počinje iz rodnog Nikšića, podrška brojnih partija, udruženja i vanstranačkih ličnosti

Predsjednička kampanja kandidata Demokratske partije socijalista Crne Gore Mila Đukanovića počinje u srijedu, 28. marta 2018, velikom konvencijom u Nikšiću, koja će biti održana u Sportskoj dvorani u 19 sati.

Predsjednik DPS Milo Đukanović je odlučio da svoju predsjedničku kampanju započne iz rodnog Nikšića, a odvijaće se pod sloganom „Milo Đukanović – za stabilnost i napredak Crne Gore“.
Danas je Državna izborna komisija potvrdila kandidaturu Mila Đukanovića za predsjednika Crne Gore, koju je svojim potpisom podržalo 60.528 građana.

S obzirom na to da je Milo Đukanović jedini kandidat građanske, multietničke i proevropske politike, njegovu kandidaturu su u najkraćem roku i jednoglasno do sad podržali tradicionalni koalicioni partneri: Socijaldemokrate Crne Gore, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa, Demokratska partija, ali i brojna udruženja crnogorskih iseljenika i veliki broj vanstranačkih ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Crne Gore.
 
Milo Đukanović, kandidat Demokratske partije socijalista Crne Gore za predsjednika države:  
“Obnovili smo nezavisnost. Ispunili dug prema istoriji Crne Gore. Potrebno je definisati put ubrzanog ekonomskog razvoja. Ja snažno vjerujem u Crnu Goru kojoj ćemo obezbijediti evropski kvalitet života. Kada sam tvrdio da ćemo obezbijediti nezavisnost, da ćemo postati članica NATO, da ćemo obezbijediti napredak, sve smo to uradili. Zato mi građani vjeruju. Nastavićemo sa razvojem države na svim poljima i ići ćemo ka članstvu u EU. Potrebno je da na izborima dobijemo snažnu podršku i da u prvom krugu donesemo pobjedu evropske politike. Koristim priliku da se zahvalim aktivistima DPS-a koji su u nevjerovatnom roku od četiri dana uspjeli da skupe ovoliki broj potpisa i da na taj način potvrde moć infrastrukture naše partije i da onima kojima to nije jasno objasne zbog čega je to DPS toliko superiorna na političkoj sceni. Ovi izbori su ponovljeni plebiscit o strateškom pravcu razvoja Crne Gore”.
 
Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore:
„Milo Đukanović je kandidat sa kojim smo ne tako davno obnovili državu i koji ima političku snagu, znanje i reputaciju da bude na čelu Crne Gore u zemlji članici Evropske unije. Socijaldemokrate žele predsjednika države sa kojim dijele bazične programske vrijednosti. Jednoglasna podrška Đukanoviću rezultat je zajedničkog istrajavanja svih progresivnih snaga u državi na vrijednostima nezavisne, građanske, multietničke, evropske i evroatlanske Crne Gore“.
 
Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke:
“Bošnjačka stranka će na predsjedničkim izborima 15. aprila podržati Mila Đukanovića, kandidata kojeg je predložila Demokratska partija socijalista i podržale ostale partije vladajuće koalicije.  Parlamentarna većina, u kojoj učestvuje Bošnjačka stranka, treba da podrži zajedničkog kandidata koji, prije svega, garantuje nastavak evropskog puta Crne Gore. Za naš evropski put i stabilnost Crne Gore i regiona nema alternativu i sigurni smo da samo kandidat Đukanović može da doprinese tim važnim spoljno-političkim ciljevima. Bošnjačka stranka je uvijek bila na pravoj strani. Istorija je to pokazala u proteklih 12 godina koliko postojimo – od referenduma 2006. godine, preko donošenja Ustava, do integracija države u NATO savez i Evropsku uniju. Sve dosadašnje pobjede su bile zajedničke i želimo taj trend demokratskih procesa da nastavimo.  Očekujemo da ćemo predsjednika države, iza kojeg smo stali, dobiti u prvom krugu”.
 
Adrian Vuksanović, poslanik Hrvatske građanske inicijative:
„On (Milo Đukanović) kao naš dugogodišnji politički partner sa kojim smo mi Hrvati, zajedno sa ostalim manjinama, ostvarili povijesne pobjede, čovjek koji je prepoznat kao glavni nosilac evropske ideje u Crnoj Gori i koji ima izražen senzibilitet prema pravima nacionalnh manjina, u potunosti zaslužuje naše povjerenje i podršku”.
 
Fatmir Đeka, predsjednik Demokratske partije:
“Uvjereni smo da je on (Milo Đukanović) personalna garancija evroatlanskih integracija, veoma dobrih odnosa sa zemljama u regionu i multietničke demokratije u Crnoj Gori DP će stoga svom svojom infrastrukturom podržati Đukanovića”.
 
Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član