Đukanović i Ninova potpisali Memorandum o saradnji DPS i Bugarske socijalističke partije

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas, tokom održavanja Zapadnobalkanske konferencije PES-a čiji je domaćin bila DPS, sa Kornelijom Ninovom, predsjednicom Bugarske socijalističke partije sa kojom je potpisao Memorandum o saradnji dvije partije.

Predsjednik Đukanović je zahvalio na posjeti Crnoj Gori i istakao da su mehanizmi međupartijske saradnje značajan impuls ne samo bilateralne saradnje već i snaženja kapaciteta proevropskih politika na Zapadnom Balkanu. Ističući da je integracija Regiona ključna za njegovu ukupnu stabilnost i napredak, Milo Đukanović je zahvalio na podršci koju Bugarska kao država u kontinuitetu pruža ovim procesima.

Kornelia Ninova je pozdravila uspjehe koje je Crna Gora postigla u prethodnom periodu u integracionim procesima, ali i na polju ekonomskog razvoja, zbog čega je prepoznata kao lider u Regionu. Potvrdila je dalju spremnost i posvećenost Bugarske socijalističke partije, da na partijskom nivou, ali i u određenim organima vlasti, nastavi još odlučnije, kroz ekspertsku i političku podršku, da doprinosi politici proširenja Zapadnog Balkana.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član