Đukanović: 30. avgusta u prošlost idu svi kojima Crna Gora nije najveća svetinja

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, održao je sastanak sa predstavnicima gradskih mjesnih zajednica iz Podgorice u sklopu kampanje za predstojeće parlamentarne izbore.

U obraćanju okupljenim aktivistima i kandidatima na listi “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” predsjednik DPS je istakao ogroman značaj ovih izbora, naglasivši da su oni možda najvažniji izbori u istoriji Crne Gore, jer se na njima odlučuje da li će naša država i dalje ići ka evropskoj budućnosti, kao slobodna država svih građana jednakih prava ili će prevladati teokratski, retrogradni koncept države, u kojem Crkva svojom konzervativnom srednjovjekovnom dogmom opredjeljuje nivo ljudskih prava, dok evropsku civilizaciju doživljava kao “trulu” a NATO savez kao “Treći Rajh”…

“Osnovna tema ovih izbora je: hoće li Crna Gora naprijed ili nazad. Kada pogledamo šta je to politička alternativa, državnoj politici koju dominantno kreira i realizuje DPS, primijetićemo da se ta ponuda iz jednog u drugi izborni ciklus samo pogoršava…” rekao je Đukanović.

On je podsjetio da su se prije četiri godine upregli politički centri van Crne Gore, kako bi, došlo do smjene vlasti a upravljanje Crnom Gorom preuzeli oni koji će odustati od evropskog puta.

“Oduprli smo se tome. Danas moramo računati da svi ti naši protivnici ne miruju i nijesu odustali od svog cilja. Vidjeli smo kako je iskorišćen Zakon o slobodi vjeroispovijesti da se pokrene takva hajka na Crnu Goru od kraja prošle godine do danas, kakva nije zapamćena ni u Miloševićevo vrijeme. Da bismo danas doživjeli da to nije jedna rubrika i nije jedan list, nego je to bez izuzetka kompletna medijska i politička scena Srbije koja nam jasno šalje poruku da Crna Gora treba da bude plijen velike Srbije, da se odrekne svojih nacionalnih interesa i da služi srpskim nacionalnim interesima”, rekao je Đukanović.

Predsjednik DPS je poručio da u prošlost treba da ide svako onaj za koga Crna Gora nije najveća svetinja.

“30. avgusta, u prošlost crnogorske politike zauvijek idu oni kojima nije svetinja crnogorsko slobodarstvo, država i čast njenih građana. Oni koji rade za tuđe interese, idu *u* prošlost zbog takvog političkog djelovanja i na sopstvenu građansku sramotu”, zaključio je Đukanović.

Na sastanku su pored predsjednika DPS-a govorili i predsjednik Odbora Glavnog grada Časlav Vešović, kandidatkinje za poslanice sa liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” Dragica Sekulić i Gordana Đurović, a sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član