Predsjednica Alijanse žena

Drita Llolla

Rođena je 25.03.1988 godine u Ulcinju.

Drita je završila dvije master studije, iz oblasti farmacije na Medicinskom univerzitetu u Tirani, kao i u oblasti studije nauka i tehnologija (science and technology studies) na Univerzitetu u Edinburgu u Škotskoj.

Pohađala je brojne obrazovne programe, uključujući i intenzivni program u oblasti evropskog prava i ekonomije na Pravnom fakultetu u Rigi.

Alumnistkinja je programa američkog Stejt dipartmenta, Chevening stipendistkinja Britanske Vlade, kao i alumnistkinja EUVP programa Evropske komisije i Evropskog parlamenta.

Drita Llolla je izabrana za predsjednicu Alijanse žena Demokratske partije socijalista u novembru 2021. godine i od tada vodi najveću žensku političku organizaciju u Crnoj Gori.

Alijansa žena je do danas okupila preko 1.500 politički aktivnih žena kroz strukturu koju čini Glavni odbor, Predsjedništvo i 24 opštinske organizacije/odbora širom Crne Gore.

Prije političkog angažmana, bila je aktivna u civilnom sektoru i prepoznata je po izgradnji platforme “Seanema – umjetnost za društvene promjene” za promovisanje evropskih vrijednosti među mladima Crne Gore i regiona.