DPS Zeta: Pale maske onima koji su bili protiv samostalnosti Zete

Haotična politička situacija u kojoj se ne zna ko pije a zna se da uvijek plate građani, trenutak kada maske padaju i kada se jasno vide svi prikriveni motivi, preslikava se u potpunosti i na lokalne prilike u Zeti. Svjedočimo činjenici da se oni koji su potvrdili da su protiv samostalnosti Zete ne mire sa činjenicom da smo raskrinkali njihove zadnje namjere, i da ponovo u prvi plan ističu nasušnu potrebu da ovo riješeno pitanje zloupotrebljavaju zarad isključivo političkih i karijernih ambicija.

Isti oni koji su do juče pljuvali po URA-i zbog podrške pružene samostalnosti Zete, radi foteljaških interesa, ponovo, po ko zna koji put, pružaju raširene ruke dogovora, čestitaju na pompezno izgovorenim neistinama i pokušavaju da ponište ono pozitivno što je proizašlo iz turobne dvogodišnje agonije i destrukcije u kojoj smo svi zatočeni od šačice političkih manipulatora, licemjera i plaćenika.

Posljednja dva dana ponovo se puca iz svih medijskih oružja po ostvarenoj samostalnosti Zete, graje Milan Knežević kao što je, po riječima njegovog dojučerašnjeg koalicionog partnera, grajao na Amfilohija, a ne kao da je Zeta dobila dugo priželjkivanu samostalnost koja treba da donese napredak toj sredini. Pominju se mjesni referendumi, a za šačicu sitnih političkih poena kao na pijaci krčme se podgorička, cetinjska i tuška naselja.

Nemoćnom Milanu priskače u pomoć „čestiti“ Marko Milačić da ga poduči koju zastavu i koju vjeru danas valja ljubiti. Upoređuju se Petnjica, Gusinje i Tuzi sa sve dijasporom i kuka se nad socijalnom sudbinom tih opština, u sitnom vezu naručenih i plaćenih tekstova i to sad kad Zeta dobija taj isti status.

Veliki je ulog u pitanju, očigledno, mnogo veći od pitanja napretka jedne lokalne zajednice kakva je Zeta što uostalom ove zagovornike i izvođače “naknadnih radova“ nije ni briga. Briga se vodi i bitka se bije oko fotelje najmilije, oko kandidature za predstojeće podgoričke izbore.

DPS Zete priznaje krivicu samo zato što smo Milana Kneževića i družinu uskratili za mogućnost barjačenja sa činjenicom da su oni ti koji su „oslobodili“ Zetu.

Ta političko-populistička grupacija danas kaže da, ako nijesu oni ti koji su nosioci samostalnosti Zete i ako nije kako su oni zamislili, pozivajući se na neistinite i nebulozne istorijske datume, onda to ništa ne valja. 

Međutim, na veliku žalost ovih političkih mešetara, ovoga puta će morati da se pomire sa činjenicom da je Zeti samostalnost donijela odgovorna politika DPS-a, i da za to preuzimamo i odgovornost ali i zasluge, a sjutra i mandat da ono što je naša vizija i materijalizujemo kroz nastavak razvoja Zete, još bolje i snažnije nego prije, ali uvijek kao dobri domaćini, komšije i prije svega ponosni Zećani.

Kao da građanima čitave Crne Gore nije dovoljno političkog cirkusa posljednje dvije godine, pa sada ovi politički oportunisti pokušavaju da neistinama i izmišljotinama taj cirkus prenesu u našu Zetu.  

Gospodo politički prevaranti, bavite se vi ponovnim pomirenjem zavađenih konstituenata bivše većine ne bi li mogli opet da se posvađate, u tome ste odlični a Zetu pustite vrijednim Zećanima.

Opštinski odbor DPS Zeta

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član