DPS: Zašto su državne zastave protjerane sa skupova koalicije Demokrate – URA?

Koalicija URA i Demokrate vidljivo i upadljivo ima problem sa zastavom sopstvene države, kao i sa identitetskim pitanjima Crne Gore.

Državne zastave na skupovima koalicije Demokrate – URA su zabranjene! Sva simbolika i ikonografija skupova svela se na zastave sa stranačkim amblemima i neizostavne konfete koje aktivisti posipaju simulirajući radost i oduševljenje kad ugledaju Aleksu i Dritana.

Opravdano vjerujemo da je na takvu odluku presudno uticao lider Demokrata Aleksa Bečić. Sjetimo se da je još 2014, kada je poražen na lokalnim izborima, tvrdio da će na zgradu Skupštine Opštine staviti trobojku! I ne samo to, njegova družina tako snažno, svaki  put kada je u mogućnosti, pokazuje snažan otpor prema svemu što je simbol suverene i nezavisne Crne Gore, da im je čak mrsko da u podacima o svojoj stranci napišu da su osnovani na Trgu nezavisnosti, već na stranačkom portalu stoji da se to desilo na nekom “Trgu”, vidljivo izbjegavajući da navedu formalni naziv ove lokacije. 

Mogli bismo da navedemo još niz primjera koji dokazuju pasivni otpor Bečićeve družine prema nezavisnoj i suverenoj Crnoj Gori. Međutim, i ova dva su dovoljna da se građani zapitaju: šta se zapravo krije iza Bečićevog odbijanja da se izjasni o bilo kom identitetskom pitanju Crne Gore, pa i onom najjednostavnijem, koji se tiče nespornih i zakonom utvrđenih simbola, poput državne zastave.

I, na kraju, preporučujemo članstvu URA da razmisle gdje su granice njihovog pristajanja na imidž koji ovoj koaliciji diktira nekadašnji portparol SNP-a. Ne želimo da vjerujemo da građevinske dozvole i ostale privilegije vrijede više od temeljnih principa za koje su se prilikom osnivanja deklarativno zalagali.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član