DPS Žabljak: Zaštiti NP Durmitor od devastacije partijskih aktivista Demokrata i Durmitorske inicijative

Sječom šume od strane partijskih aktivista Demokrata i Durmitorske inicijative, konstituenata lokalne vlasti na Žabljaku, vrši se potpuna devastacija Nacionalnog parka Durmitor, ali i čini svojevrsan zločin prema prirodi.

I pored činjenice da je NP Durmitor pod zaštitom UNESCO te da je strogo zabranjena eksploatacija šume iz ovog dragulja naše opštine nažalost svjedočimo gotovo svakodnevnom ugrožavanju njegove pejzažne ljepote i urušavanju njegovog biodiverziteta.

Očigledno je da lokalna vlast ne samo da ne mari za tu činjenicu, nego šta više podspješuje takva činjenja time da dozvoljava partijski podobnim i njima bliskim ljudima da vrše takve nezakonite radnje.

Dajemo punu podršku nevladinim aktivistima koji se bore za zaštitu prirode i očuvanje NP Durmitor, jer sasvim sigurno da ukoliko se ovakvo stanje nastavi, šumi Nacionalnog parka Durmitor slijedi pustoš i prirodna katastrofa.

Stoga, ovim putem pozivamo Vladu Crne Gore, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao i Upravu za šume da što hitnije reaguju i zaštite NP Durmitor i našu opštinu od nedobronamjernih zločinaca prema prirodnim bogastvima našeg Žabljaka.

Upozoravamo da ukoliko ne dođe do hitne intervencije nadležnih institucija, bićemo prinuđeni da preduzmemo određene aktivnosti i sprovedemo poštovanje zakona onako kako je to propisano važećim pozitivno pravnim normama naše države.

Opštinski odbor DPS Žabljak

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član