DPS: Za svoj krah i propast, Knežević da krivi isključivo sebe

Nekadašnji biznismen, nakon propasti svih poslova koje je započeo, kako onih u Crnoj Gori tako i u inostranstvu, očigledno se našao u nerješivim problemima. Jeftinim pošalicama, montažama, intrigama začinjenih fantazijom, ili jednostavnije rečeno, izmišljotinama, Knežević pokušava da pobjegne ne samo od pravde već i od nesporne činjenice, da je sebe u ovu poziciju doveo jer se pokazalo da je neuspješan biznismen, neodgovoran poslodavac ali i nemoralan čovjek. Kukavički je kad za svoju propast i posrnuća, optužuje druge, ne želeći da prizna da je  svojim mahinacijama, prevarama i podvalama u poslovanju, uništio sve što je radio, a sebe sveo na lice osumnjičeno za kriminal, koje se skriva i bježi.

Javnosti nije nepoznato da je u većini svojih firmi, i pored čestih upozorenja državnih organa, ostavljao pustoš za sobom!  Zaposleni su ostajali bez posla i isplaćenih zarada, a on je ispumpavao novac, stvarao dugove, gasio stare firme, otvarao nove koje su isto tako propadale, uzimao kredite koje nije mogao da vrati…Tako su prošli, recimo, fabrika vode „Lipovo“ koja je proizvodila „Aqua Monte“ vodu, kompleks Meljine, Radio televizija Atlas, IBM banka, Atlas banka… Samo zaposlene u Atlas televiziji Knežević je prevario za 800.000 eura njihovih potraživanja, kompleks Meljine doveo do stečaja, zdravstvene radnike uskratio za njihova primanja, i upropastio renomirani zdravstveni centar. Nikada sa Poreskom upravom nije pokušao da nađe dogovor o izmirenju poreskog duga fabrike vode „Lipovo“,  niti se prijavio za reprogram; depozit klijenata IBM banke iznio je u inostranstvo i time državu obavezao da isplati garantovane sume do 50.000 u ukupnom iznosu od 22 miliona eura…Da ne spominjemo niz propalih poslova u stranim zemljama i sa stranim partnerima za šta mora da nađe umjesniji odgovor od toga da ga neko u Crnoj Gori proganja.

Zna Duško Knežević, a i javnost, da su državni organi, Vlada, sudovi u okviru svojih nadležnosti intervenisali i pokušavali da spriječe propast ovih investicija, ne zbog Kneževića već prije svega usljed odgovornosti države prema svojim građanima,  zaposlenim u tim firmama, deponentima u bankama, ali i zbog posljedica koje je svojim štetnim poslovanjem ovaj propali biznismen nanosio finansijskom i privrednom sistemu Crne Gore.

Dakle, Dušku Knežaviću niko nije kriv što je upropastio sve čega se dotakao, a sebe doveo u situaciju poslovnog, ali i moralnog očajnika. Samo jedan detalj bi bio dovoljan da opiše posrnuće ovog čovjeka koji, u navali svojih davno pokazanih političkih ambicija, poziva one klijente koje je ojadio, i zaposlene koje je napustio,  da protestuju protiv države koja im vraća njihov novac, dok on isti troši u Londonu, bježeći od zakona?!

Iako je nisko pao, da niže ne može, posrnulom biznismenu Kneževiću bi bilo bolje da ne potcjenjuje inteligenciju građana Crne Gore, uprežući u svoje kriminalno kolo opoziciju i opozicione medije, da se mane jeftinih štoseva i fantazija, već da pred nadležnim organima odgovara za ono zašta je osumnjičen. Kukavičkim skrivanjem, prebacivanjem odgovornosti, nevještim montažama i ulogom intriganta i tračare, neće se spasiti od primjene zakona i privođenja  pravdi.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član